"UMESTO TORTE, SVEĆE NA GROBU PALIMO"! Albanka divljala po putu pa ubila Katarinu, danas bi napunila 19. godina! BRAT SE OGLASIO POTRESNIM REČIMA!

Autor:

Svet

19.10.2024

23:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je bila sve što roditelj može da poželi, sestra kakvu samo neko može da sanja - nesebična, puna ljubavi i uvek tu kad je bilo najpotrebnije, napisao je Katarinin brat na njen 19. rođendan.

"UMESTO TORTE, SVEĆE NA GROBU PALIMO"! Albanka divljala po putu pa ubila Katarinu, danas bi napunila 19. godina! BRAT SE OGLASIO POTRESNIM REČIMA!

Foto: Printscreen/Facebook, Printscreen

U strašnom sudaru u mestu Ratac, 10. aprila ove godine, poginuli su sestra i brat Stjepan i Katarina Đerek iz Gradca. Nesreća se dogodila u večernjim satima na ravnom i preglednom delu puta, a uzrok nesreće je albanska državljanka Klevisa Imeri koja je nepravosnažno osuđena na četiri godine zatvora.
 

 

Viktor Đerek, Katarinin brat, posvetio je emotivnu objavu preminuloj sestri. 

- Danas bi Katarina napunila 19 godina… Trebalo je to da bude vreme kada se smejemo zajedno, kad gasimo svećice na torti i slavimo njen mladi život pun nade i snova. Umesto toga, palimo sveće na njenom grobu, dok nas težina gubitka pritiska i tišina zamenjuje zvuk njenog smeha. Svaka sveća je svedok ljubavi koju nosimo u srcima i sećanja koja nikad neće izbledeti. Katarina nije bila samo sestra, ona je bila dar od Boga, svetlost koja je obasjavala svaki kutak naših života.

- Bila je devojka s očima koje su blistale poput najčistijih zvezda, s osmehom koji je mogao da otopi i najhladnija srca. Katarina je bila sve što roditelj može da poželi, sestra kakvu samo neko može da sanja - nesebična, puna ljubavi i uvek tu kad je bilo najpotrebnije. Kao učenica za medicinsku sestru, želela je da leči ne samo tela, nego i srca; da donese utehu tamo gde je bol, osmeh tamo gde su suze.

- Imala je dušu koja je jednostavno znala da voli i pruži nežnost, kao da ju je sama ljubav oblikovala.

- Katarina je u svetu videla lepotu i dobrotu, čak i kad je svet pokazivao svoje ružno lice. Kad je davala sebe, nije to činila napola – njena pažnja, njena radost i njena toplina bili su potpuni, neokaljani i neiscrpni. I kad je odlazila prerano, oduzeta na način koji nijedna porodica ne bi smela da doživi, ostavila je prazninu koja ne može da bude ispunjena, ali i trag svetlosti koji nas vodi kroz tamu.

- Danas se ne okupljamo kako bismo slavili samo njen rođendan; okupljamo se da bismo sačuvali uspomenu na njenu dobrotu, njenu ljubav, njenu čistoću. Ona nije među nama, ali svaka molitva, svaki uzdah i svaka suza svedoče o životu koji je nastavio da živi u nama. Katarina nije samo ime, ona je osećaj, ona je nada, ona je večna svetlost koja nas tera da nastavimo dalje. Njen život je bio previše vredan da bi bio zaboravljen, a njena ljubav je previše čista da bi ikad prestala da postoji.

- Sestro, srećan ti rođendan tamo gde jesi. S nama si svaki dan, u svakom otkucaju našeg srca, u svakom suznom oku, u svakom molitvenom šaptu. Čuvaj nas odozgo, dok mi ovde palimo sveće i molimo se da ćemo se jednog dana ponovno naći – tamo gde ne postoji bol, gde su osmesi večni, i gde ćemo te moći ponovno zagrliti, kao da nikad nisi otišla.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading