ZAKLJUČAVAJTE SE I NE IZLAZITE IZ KUĆE! Ako vidite Aliju, odmah zovite policiju - OVO JE UBICA IZ BIJELOG POLJA! (FOTO)

Autor:

Svet

26.10.2024

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osuđivan za više krivičnih dela!

ZAKLJUČAVAJTE SE I NE IZLAZITE IZ KUĆE! Ako vidite Aliju, odmah zovite policiju - OVO JE UBICA IZ BIJELOG POLJA! (FOTO)

Foto: instagram/mojbeograd_vesti, Shutterstock

Policija intenzivno traga za osumnjičenim ubicom Alijom Balijagićem (62), koristeći helikoptere, dronove i pse tragače kako bi ga što pre locirala. S obzirom na ozbiljnost situacije, potera se sprovodi na celoj teritoriji oko Bijelog Polja i obuhvata više pravaca – iz pravca Mojkovca preko Tare, iz Bijelog Polja pored reke Ljuboviđe, kao i iz pravca Stožera, gde teren pretražuju pljevaljske jedinice.

Crnogorska policija apeluje na građane Bijelog Polja, naročito one u selu Sokolac, da ostanu u kućama i ne puštaju nepoznate osobe dok se ne obezbedi sigurnost. Balijagić, koji se sumnjiči za ubistvo brata i sestre Jovana i Milanke Madžgalj, ima dugu kriminalnu istoriju sa prethodnim osudama za pokušaj ubistva, silovanje i nasilničko ponašanje, zbog čega je bio u bekstvu proteklih petnaest dana.

Foto: instagram/mojbeograd_vesti

Alija Balijagic

Trideset godina robije

Tokom svoje kriminalne karijere, bio je osuđivan više puta i proveo je oko 30 godina u zatvoru zbog različitih krivičnih dela.

Krajem 2002. godine, Balijagić se odmetnuo u šume i nakratko prešao u Srbiju, gde je, prema navodima, počinio seriju pljački i razbojništava u okolnim mestima – Prijepolju, Priboju i Čajetini. Nakon višemesečnog skrivanja, pao je u ruke Antiterorističke jedinice MUP-a Crne Gore.

Pre devet godina, Balijagić je ponovo privukao pažnju policije kada je, nakon detaljne istrage, osuđen u Višem sudu u Bijelom Polju na deset godina zatvora zbog brutalnog napada i ranjavanja starice. Nakon prikupljenih dokaza i okončanja sudskog procesa, osuđen je na osnovu krivičnih dela razbojništva i nanošenja teških povreda.

Nakon dvostrukog ubistva u Sokocu, policija je odmah pokrenula opsežnu potragu za Balijagićem. Specijalne jedinice, među kojima su pripadnici Protivterorističke jedinice i helikopterska podrška MUP-a Crne Gore, angažovane su u pretrazi terena kako bi osumnjičeni što pre bio lociran i priveden pravdi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading