PREDSTAVLJAO SE KAO LOVAC KOJI TRAŽI SVOG PSA! Novi detalji istrage nakon DVOSTRUKOG UBISTVA u Sokolcu

Autor:

Svet

26.10.2024

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Alija Balijagić je dobrotu komšija iskoristio na najgori mogući način.

PREDSTAVLJAO SE KAO LOVAC KOJI TRAŽI SVOG PSA! Novi detalji istrage nakon DVOSTRUKOG UBISTVA u Sokolcu

Foto: instagram/mojbeograd_vesti

Alija Balijagić je počinio dvostruko ubistvo u Sokolcu i višestruki je povratnik u izvršenju krivičnih dela. Pre nekoliko meseci je izašao iz zatvora. To je ono što se zna o njemu, ali se još uvek ne zna gde se skriva nakon sinoćnjeg zločina. Zato su meštani Sokolca i okolnih sela od juče u velikom strahu.

Strah je bio prisutan i prethodnih deset dana. Toliko je prošlo otkako se Balijagić, predstavljajući se kao lovac koji traga za svojim izgubljenim psom, pojavio u selu. Gostio se kod meštana koji su nakon nekoliko dana postali sumnjičavi i prijavili ga policiji.

Madžgalji, brat i sestra, nisu dočekali intervenciju policije i hapšenje osuđivanog prestupnika.

„Zvao je policiju Milija Zejak pre dva dana i niko mu nije reagovao na to. Eto, tužno. Kaže u Sokolac ne moraš da zaključavaš vrata, ko će te dirati. Eto, tako je to“, kazao nam je meštanin tog sela.

„Tri put smo ih zvali otkad se on pojavio prije deset dana tuda. A za ovo je sve, za moj pojam, policija kriva i vlast“, navodi drugi meštanin.

„Mi smo svi šokirani, od sinoć smo svi u svojim domovima zaključani. Jako smo uplašeni za svoju bezbednost i bezbednost svoje porodice. Znači, mi uopšte ne znamo odakle će taj tip da se pojavi. Ali ako je tačno po priči meštana, znači da se kreće on deset dana iz kuće u kuću i tuda, neko je zakazao tu“, ističe za TVCG meštanin Sokolca.

Noć nad Sokolcem stiže i potraga je sve teža, a u nju su i danas uključene sve raspoložive policijske jedinice severa. Od sinoć su raspoređene na razuđenom terenu. Svi prilazi selu su blokirani. Područje su nadletali dronovi, helikopteri MUP-a i Vojske Crne Gore. U kući u kojoj su ubijeni brat i sestra Milanka i Jovan Madžgalj su forenzičari, istražitelji i tužioci. Nakon završene istrage, saopštenje.

„Državna tužiteljka dežurna iz Višeg državnog tužilaštva u ranim jutarnjim časovima započela je vršenje uviđaja sa službenicima Uprave policije, Odjeljenja bezbednosti Bijelog Polja i službenicima Forenzičkog centra. Prilikom vršenja uviđaja izuzeti su brojni tragovi koji će biti predmet veštačenja u Forenzičkom centru“, saopštila je Ljubica Caković.

Policija je objavila fotografiju osumnjičenog Alije Balijagića i upozorenje meštanima Vraneške doline, ali i građanima Bijelog Polja da budu oprezni, ostanu u svojim domovima i ukoliko primete begunca, odmah obavijeste pripadnike MUP-a. Danas je mjesto zločina u Sokolcu obišao i resorni ministar Danilo Šaranović.

Tijela ubijenih Madžgalja upućena su na obdukciju u Klinički centar u Podgorici. Policijske jedinice sjevera i dalje tragaju za ubicom, pokrivajući teren iz nekoliko pravaca, ali do sada bez uspeha.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading