Stoltenberg: "Ukrajinci su u EKSTREMNO TEŠKOJ SITUACIJI! Razumemo frustraciju i očaj! NASTAVIĆEMO SA ISPORUKOM ORUŽJA!"

Autor:

Svet

17.03.2022

22:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sektera NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da razume "frustraciju i očaj" ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog i obećao nastavak isporuke oružja Ukrajini.

Stoltenberg: "Ukrajinci su u EKSTREMNO TEŠKOJ SITUACIJI! Razumemo frustraciju i očaj! NASTAVIĆEMO SA ISPORUKOM ORUŽJA!"

Foto: Tanjug/AP

Oni su u ekstremno teškoj situaciji. Oni vide civilne žrtve i razaranja svaki dan - kazao je Stoltenberg na konferenciji za novinare u društvu nemačke ministarke spoljnih poslova Analene Berbok, prenosi TASS.

Zbog toga je, kaže, NATO istupio sa podrškom i nastaviće sa dostavljanjem naprednih oružanih sistema za borbu na zemlji i u vazduhu.

Stoltenberg je dodao i da NATO još od 2014. godine aktivno pomaže razvoju ukrajinske vojske i da je Alijansa obučavala na desetine hiljada ukrajinskih vojnika koji se sada nalaze na frontu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
dera

17.03.2022 23:36

Sve što pošaljete znate li gde završava ?

Marko

18.03.2022 05:04

SRBI SU ISTO BILI U TESKOJ SITOVACIJI A NATO TUKAO BOMBAMA MA KOGA VI ZALITE DA SE SVETITE RUSIJI..EVROPU SI UVUKAO U CRNO GOSPODINE TVOJE SUZE SU OSVETNICKE,NACISTICKE...

MIĆA

18.03.2022 07:27

Pa naravno, šaljite im oružje da što pre nestanu, JER SU IZDALI VAŠA OČEKIVANJA.