OLENJIVKA ĆE POSTATI NOVI AUŠVIC! Visoki zvaničnik o LOGORIMA SMRTI u Ukrajini: Brutalno muče ljude i ubijaju!

Autor:

Svet

26.10.2022

19:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je u 21. veku vratila koncentracione logore i želi naterati još milione Ukrajinaca u izbeglištvo, rekao je šef kabineta ukrajinskog predsednika Andrij Jermak u sredu u Zagrebu.

OLENJIVKA ĆE POSTATI NOVI AUŠVIC! Visoki zvaničnik o LOGORIMA SMRTI u Ukrajini:  Brutalno muče ljude i ubijaju!

Foto: Profimedia, YouTube/Printscreen

Foto: Profimedia, YouTube/Printscreen

On je videovezom učestvovao na sastanku pravobranitelja država Krimske platforme i predstavnika institucija za ljudska prava na temu „Bitka za ljudska prava. Krim. Ukrajina. Svet“. Skup se održao dan nakon parlamentarnog samita Krimske platforme na koji su stigli čelnici parlamenata pedesetak zemalja.

- Danas, u 9. mesecu, u totalnom ratu koji je Rusija pokrenula protiv Ukrajine, moram reći da su se u Evropu, u 21. veku, vratili logori smrti - rekao je Jermak, šef kabineta ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

Dodao je da takvi logori postoje u Rusiji i na okupiranim delovima Ukrajine.

- To je teško verovati, to ne ulazi u glavu, ali je činjenica - kazao je. - U tim logorima Ukrajince brutalno muče, primorani su na glad i nemaju pristup lečenju, a ponekad ih i ubijaju.

- Aušvic je postao jedan od brojnih simbola nacističkih zločina, a Olenjivka će postati jedan od brojnih simbola zločina rašista - rekao je, pozivajući  se na ukrajinski grad pod okupacijom Rusa optuženih da su tamo usmrtili brojne ukrajinske vojnike.

Republika

Foto: Profimedia

Olenjivka

 

On je rusku vojsku imenovao čestim ukrajinskim nazivom - "rašisti",  koja kombinuje reči "Rusi" i "fašisti".

Jermak je rekao da je svet upoznat s ruskim zločinima kroz scene masovnih grobnica u Buči, no da se one otkrivaju u gotovo svakom oslobođenom ukrajinskom gradu.

- Rusi danas napadima na ključnu infrastrukturu žele pretvoriti milione Ukrajinaca u izbeglice i da dođu do toga da "oni umru na hladnoći i u mraku - zaključio je.

Ukrajinski poverenik za ljudska prava Dmitro Lubinets na skupu je naglasio kako "nažalost živimo u vremenu kad diplomatija ne igra veliku ulogu" jer Rusija kao zemlja agresor "pokazuje da kad imate nuklearno naoružanje i moćnu vojsku možete nametati svoja pravila celom svetu“.

Lubinets je dodao kako je zbog toga međunarodno humanitarno pravo danas "samo slovo na papiru“, ali zahvalio se pravobraniteljima iz celog sveta koji su učestvovali na skupu i iskazali svoju solidarnost s Ukrajinom i iznosili predloge daljeg zajedničkog delovanja.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading