ZELENSKI ŠOKIRAO VOJNIKE NA FRONTU: Pojavio se pravo niotkuda kod Avdejevke, a onda im je rekao SAMO OVO

Autor:

Svet

29.12.2023

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ukrajine rešio je da baš pred Novu godinu iznenadi sve na frontu

ZELENSKI ŠOKIRAO VOJNIKE NA FRONTU: Pojavio se pravo niotkuda kod Avdejevke, a onda im je rekao SAMO OVO

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski posetio je liniju fronta kod Avdejevke gde se vode žestoke borbe između ukrajinskih i ruskih snaga.

- Avdejevka. Naše pozicije. Naši momci. Ovde Ukrajina brani svoje i brani sav naš narod, kao što to čini na celoj liniji fronta. Region Harkova, Zaporožje, Hersonska oblast - leva obala. Teško je. To je bol, to je gubitak. A to su ljudi koji drže život Ukrajine na sebi. Ovde se bira život. I mi smo zahvalni svim borcima: svakom vojniku i mornaru, svakom vodniku, svakom oficiru, koji nose ovaj rat na svojim ple}ima. Zahvaljujem svima vama, ratnici! - poručio je Zelenski na Fejsbuku.

On je rekao da je zajedno sa svojim timom čestitao Božić i Novu godinu ukrajinskim borcima u Avdejevki.

- Svima koji su na nultom terenu, koji čuvaju našu zemlju - bezgranična zahvalnost. Svim rođacima, njihovim porodicama koji pomažu, svima koji rade da momci na frontu imaju sve što im treba. Svima na svetu koji veruju u nas. Mi branimo našu državu. Slava Ukrajini! - naglasio je Zelenski.

Što se samog fronta, tužne vesti stižu iz Lavova.

Poznati ukrajinski košarkaš i trener Viktor Kobzisti poginuo je u ruskom raketnom napadu na Lavov, rekao je predsednik Košarkaške federacije Ukrajine Mihail Brodski.

Kobzisti je igrao za reprezentaciju Ukrajine na Evropskom prvenstvu 2001. i 2005. godine, objavila je Ukrajinska pravda.

Igrao je i za timove Dnjepra, Budiveljnika i Azovmaša, a povukao se sa terena 2011. godine.

Bio je glavni trener ženskog kluba Dinamo Kijev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading