RUSKIM BELGORODOM ODJEKUJU EKSPLOZIJE! Proglašena vazdušna opasnost!

Autor:

Svet

02.06.2024

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gubernator Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov saopštio je da je nakon napada ukrajinskog drona izbio požar na krovu poslovne zgrade u jednom selu u toj oblasti

RUSKIM BELGORODOM ODJEKUJU EKSPLOZIJE! Proglašena vazdušna opasnost!

Foto: printscreen twitter

U ruskom gradu Belgorodu jutros je odjeknula serija eksplozija, nakon što je proglašena vazdušna opasnost, prenosi RIA Novosti.

Upozornje na vazdušnu opasnost je kasnije ukinuto. U gradu se čulo više eksplozija različitog intenziteta i zatresla su se stakla na zgradama, navodi ruska agencija.

Gubernator Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov saopštio je da je nakon napada ukrajinskog drona izbio požar na krovu poslovne zgrade u jednom selu u toj oblasti, prenosi TASS.

Belgorodska oblast se nalazi na zapadu Rusije, na granici sa Ukrajinom.

Podsećamo,  Ukrajina je juče prvi put od početka rata iskoristila američke rakete lansirane iz samohodnog višecevnog raketnog sistema M142 HIMARS.

Na snimcima se moglo videti lansiranje najmanje osam raketa na ciljeve južno od Volčanska, nakon čega je usledila reakcija ruske PVO.

Eksplozije su zatim bile vidljive i čujne iznad grada Belgoroda, što je dodatno naglasilo razmere napada.

Ovaj napad se desio samo dan nakon što su Sjedinjene Američke Države odobrile upotrebu svog oružja koje su isporučile Ukrajini protiv ruskih ciljeva u toj oblasti.

Očigledno je da je ovo predstavljalo kombinovani udar, pri čemu su korišćene četiri rakete tipa M31A1 HE i četiri rakete tipa M30A1 sa kasetnom bojevom glavom, sa intervalom lansiranja od dva minuta između osam projektila.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading