"PRAVEDNO JE UNIŠTITI IH NA NJIHOVOJ TERITORIJI": Zelenski izjednačio Ruse sa teroristima

Autor:

Svet

23.06.2024

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom protekla 24 časa dogodio se 161 borbeni okršaj

"PRAVEDNO JE UNIŠTITI IH NA NJIHOVOJ TERITORIJI": Zelenski izjednačio Ruse sa teroristima

Foto: Ap photo

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da "ruski teror ne gubi na zamahu" i da se pritisak na "neprijatelja mora pojačati svim metodama".

"Moramo pojačati pritisak - svim metodama i zajedno sa našim partnerima. Imamo dovoljno odlučnosti da uništimo teroriste na njihovoj teritoriji – to je pravedno. I potrebna nam je ista odlučnost naših partnera. Možemo zaustaviti Rusiju. Zajedno sa svima na svetu koji cene život, uradićemo to“, poručio je Zelenski, prenosi Ukrinform.

On je napomenuo da su ukrajinski vojnici danas oborili dve ruske rakete „Kalibar“, a u subotu 12 ruskih raketa i 13 jurišnih dronova.

Kako je saopšio Generalštab Oružanih snaga Ukrajine od početka dana došlo je do 52 okršaja na frontu, a situacija je i dalje najteža na Pokrovskom pravcu.

Generalštab je naveo da su tokom noći ruske snage napale sa tri krstareće rakete „Kalibr“ iz Azovskog mora.

Tokom protekla 24 časa dogodio se 161 borbeni okršaj, navodi se u saopštenju.

Najmanje dve osobe ranjene su u noćašnjem ruskom raketnom napadu na Kijev, javlja Ukrajinska pravda.

Dodaje se i da je zbog gelera došlo do oštećenja šestospratnice, kao i više od 20 kuća.

Rusija je noćas ispalila tri rakete na Ukrajinu, pri čemu su sistemi protivvazdušne odbrane uništili dve rakete iznad regiona Kijeva, naveo je na Telegramu Mikola Oleščuk, komandant Ratnog vazduhoplovstva Ukrajine.

Kijev, njegova okolina i još nekoliko regiona širom Ukrajine, bili su jutros pod upozorenjem zbog vazdušnih napada oko sat vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading