"ISTIČE IM VREME": Progovorio izraelski ministar odbrane, od njegovih reči trese se ceo region

Autor:

Svet

16.09.2024

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izrael čeka ali neće doveka. Nažalost, ni druga strana nije vična pregovorima

"ISTIČE IM VREME": Progovorio izraelski ministar odbrane, od njegovih reči trese se ceo region

Foto: Tanjug/AP Photo, File/Hassan Ammar

Izraelski ministar odbrane Joav Galant izjavio je danas da ističe vreme za dogovor sa Hezbolahom kako bi se zaustavili sukobi duž izraelsko-libanske granice.

Galant je u razgovoru sa američkim kolegom Lojdom Ostinom istakao da se "mogućnosti za sporazum u severnoj areni bliže kraj pošto Hezbolah nastavlja da se 'vezuje' za Hamas", prenosi Tajms of Izrael.

Galant je američkom ministru odbrane takođe rekao da će "kakav god scenario bio, izraelske odbrambene snage nastaviti da operišu s ciljem uništenja Hamasa i obezbeđivanja povratka talaca koje Hamas drži u Gazi", saopšteno je iz kabineta Galanta.

Hezbolah je počeo da ispaljuje rakete i dronove na sever Izraela nakon izbijanja sukoba u Gazi posle napada palestinske militantne grupe Hamas na Izrael 7. oktobra prošle godine.

Palestinska militantna grupa Hamas saopštila je danas da se njen pregovarački tim, na čelu sa visokim zvaničnikom Halilom al Hajom, danas sastao sa premijerom Katara šeikom Mohamedom bin Abdulrahmanom Al Tanijem i šefom egipatske obaveštajne službe Abasom Kamelom da bi razgovarali o najnovijim dešavanjima u Gazi.

U saopštenju Hamasa se navodi da grupa ostaje posvećena primeni prekida vatre na osnovu prvobitnog predloga SAD i da neće prihvatiti nove uslove ni od jedne strane, što se očigledno odnosi na insistiranje izraelskog premijera Benjamina Netanjahua da izraelske trupe zadrže položaje na Filadelfijskoj ruti na granici između Gaze i Egipta, preneo je Tajms of Izrael.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading