NOVI SNIMAK UKRAJINACA IZ RUSIJE: Minsko polje dižu u vazduh, da se probiju u Kursku oblast! (MAPA/VIDEO)

Autor:

Svet

26.09.2024

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je Kremlj tvrdio da su ruske snage odbile napad uz podršku avijacije i artiljerije, ukrajinska dron grupa Korne je odbacila te navode

NOVI SNIMAK UKRAJINACA IZ RUSIJE: Minsko polje dižu u vazduh, da se probiju u Kursku oblast! (MAPA/VIDEO)

Foto: Facebook/Printscreen/49 інженерно-штурмова бригада Сил підтримки ЗСУ

Ukrajinska vojska je nedavno objavila snimak koji pokazuje inženjere 49. inženjerske jurišne brigade kako se probijaju kroz rusku granicu, omogućavajući ukrajinskim trupama da napreduju dublje u rusku teritoriju.

Ovaj potez je izazvao veliku pažnju vojnih analitičara, a mnogi se pitaju kako će se situacija dalje razvijati.


Ovo nije prvi put da se ovakav scenario dešava. Prethodno su vojnici 95. odvojene vazdušno-jurišne brigade takođe uspeli da probiju deo ruske granice.

 

 

Repriza upada 6. avgusta, se desila pet nedelja kasnije, kada su ukrajinski inženjeri podržani dronovima i tenkovima probili rusku odbranu duž granice s Ukrajinom.

Iako je Kremlj tvrdio da su ruske snage odbile napad uz podršku avijacije i artiljerije, ukrajinska dron grupa Korne je odbacila te navode.

Analitičari ističu da Ukrajina može da vodi gerilski rat na operativnom nivou da podrži opšte prihvaćenu strategiju iscrpljivanja Rusa.

Pokretanjem iznenadnih ofanziva preko slabo branjene granice, Ukrajina pokušava da odvrati pažnju ruskih snaga i uspori njihovo napredovanje.

 

 


Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski tvrdi da sve ide po planu.

 

 

Iako je Rusija pokrenula kontraofanzivu, Zelenski ističe da su ukrajinski vojnici uspeli da zauzmu više od 1.300 kvadratnih kilometara teritorije i 100 naselja.

On takođe naglašava da je ovaj potez usporio rusko napredovanje u Donjecku, gde je grad Pokrovsk u neposrednoj opasnosti.

Uprkos sve većem ruskom kontranapadu u Kursku, Zelenski insistira da je taj upad bio neophodan i vredan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading