STRAVIČAN ZLOČIN UKRAJINACA U KURSKOJ OBLASTI: Stanovnik prijavio da su njegovog rođaka OBESILI U CRKVI!

Autor:

Svet

27.09.2024

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svedok je izjavio da su on njegova porodica uspeli su da odu iz sela u noći između 6. i 7. avgusta

STRAVIČAN ZLOČIN UKRAJINACA U KURSKOJ OBLASTI: Stanovnik prijavio da su njegovog rođaka OBESILI U CRKVI!

Foto: Liveuamap.com, Shutterstock

Jedan stanovnik Kurske oblasti, u Rusiji, prijavio je da su Oružane snage Ukrajine obesile njegovog rođaka u crkvi, objavila je ruska agencija RIA Novosti.

Kako se navodi, pripadnici Oružanih snaga Ukrajine prvo su vređali civila jednog sela u Kurskoj oblasti, pretukli ga, a zatim obesili u crkvi, rekao je vojnim istražiteljima na saslušanju svedok, rođak ubijenog.

Foto: Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

Ukrajinske snage u Kurskoj oblasti

 

Njegovo svedočenje snimili su vojni istražitelji, a na snimku sa saslušanja koji je agencija preslušala, svedok je izjavio da je žrtva živela u selu Čerkaskoe Porečnoe u Sudžanskom okrugu u Kurskoj oblasti.

Svedok je izjavio da su on njegova porodica uspeli su da odu iz sela u noći između 6. i 7. avgusta.

- Moj nećak je ostao u svojoj kući, bilo mu je žao da napusti sve što je stekao. Mislio je da ga neće dirati, ali su ga ismevali, tukli, a onda ga odveli u crkvu i obesili ga - rekao je čovek.

Foto: Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

Ukrajinski vojnik prolazi pored ruske starice u Kurskoj oblasti

 

Vojno-istražno odeljenje Istražnog komiteta (GVSU SK) trenutno radi na slučaju u vezi sa napadom Oružanih snaga Ukrajine na pogranične oblasti Kurske oblasti.

Slučaj je pokrenut po nekoliko članova Krivičnog zakonika, uključujući delo terorizma, ubistvo, nedozvoljeno nošenje oružja i municije, kao i pokušaj ubistva pripadnika policije.

U okviru preliminarne istrage zabeležene su činjenice ciljane upotrebe FPV dronova i teških mitraljeza od strane ukrajinskih militanata protiv civila u regionu Kursk.

Više od osam hiljada ljudi je već prepoznato kao žrtve, navodi agencija. Ukrajinske oružane snage su 6. avgusta krenule u ofanzivu da zauzmu teritoriju u Kurskoj oblasti.

Kako je izjavio načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov, njihovo napredovanje je zaustavljeno i do 26. septembra, tokom borbi na ovom području, suprotna strana izgubila je više od 17.400 vojnika i 130 tenkova, preneo je Tanjug.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading