"NASRALAH JE ELIMINISAN" Izrael veruje da je vođa Hezbolaha ubijen!

Autor:

Svet

27.09.2024

22:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veruju da nije preživeo napad IDF

"NASRALAH JE ELIMINISAN" Izrael veruje da je vođa Hezbolaha ubijen!

Foto: Wikipedia

Izraelski kanal 12 objavio je večeras da se u Izraelu veruje da je vođa Hezbolaha Hasan Nasralah ubijen u večerašnjem napadu izraelskih odbrambenih snaga (IDF) na, kako se navodi, podzemnu komandnu bazu Hezbolaha u Bejrutu.

Na ekranu se kanala ide naslov: "Izraelska procena: Nasralah je eliminisan", prenosi Tajms of Izrael.

Druga velika izraelska TV stanica, Kanal 13, nešto je opreznija: "Umereni optimizam u Izraelu: Napad na Nasralaha je uspeo."

Javni servis Kan je prvobitno koristio naslov na ekranu gde je pisalo da se veruje da je Nasralah "povređen," ali je nakon toga preneo izraelsku procenu da je ubijen.

Podsećamo, komandant vazdušnih snaga Hezbolaha Muhamad Husein Sarour ubijen je u izraelskom vazdušnom udaru u libanskoj prestonici Bejrutu, potvrdile su danas oružane snage Izraela (IDF).

Kako se navodi u saopštenju izraelske vojske, Sarour je rukovodio i komandovao brojnim vazdušnim napadima na Izrael, uključujući one izvedene dronovima sa eksplozivom i krstarećim raketama, prenosi Tajms of Izrael.

Kako navodi IDF, on je proteklih godina vodio proizvodnju dronova Hezbolaha i uspostavio lokacije u Libanu gde je ova teroristička grupa proizvodila eksplozivne bespilotne letelice, od kojih su se neke nalazile u civilnim zgradama u Bejrutu.

Sarour se priključio Hezbolahu 80-ih godina prošlog veka, a obavljao je različite pozicije, uključujući i funkcije u protivvazdušnoj odbrani u jedinicama Aziz i Radvan, saopštili su iz IDF-a. Takođe je bio ataše Hezbolaha u Jemenu gde je učestvovao u vazdušnim snagama Huta, naveli su iz izraelske vojske.

U vazdušnom napadu izraelskih snaga rano jutros ubijeno je devet osoba iz iste porodice, među kojima četvoro dece, u pograničnom gradu Šeba na jugu Libana, javlja Rojters pozivajući se na gradonačelnika Šebe Mohamada Saaba. Napad je izvršen jutros oko 03 časova, rekao je Saab britanskoj agenciji. Izraelska vojska za sada nije preuzela odgovornost za taj napad.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading