UBIJEN KLJUČAN ČOVEK HAMASA!

Autor:

Svet

28.09.2024

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelska vojska izvršila napad noćas!

UBIJEN KLJUČAN ČOVEK HAMASA!

Foto: Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit, shutterstock

Izraelska vojska (IDF) saopštila je da je tokom noći u vazdušnom napadu ubijen Ahmed Muhamed Fahd, šef mreže operativaca Hamasa na jugu Sirije. Fahd je bio ključna figura u organizovanju i rukovođenju raketnim napadima na izraelske trupe stacionirane na Golanskoj visoravni. Prema izveštajima, IDF je eliminisao Fahda dok je pripremao novi teroristički napad, koji je, kako se navodi, trebao da bude izveden u vrlo kratkom vremenskom periodu.

Udar u kojem je ubijen Fahd izveli su izraelski borbeni avioni, a operacija se odigrala na jugu Sirije, gde je Fahd, zajedno sa svojim saradnicima, planirao nastavak vojnih aktivnosti protiv Izraela. Prema izvorima izraelske vojske, eliminacija Fahda predstavlja značajan udarac Hamasu u Siriji, jer je on bio jedan od glavnih organizatora napada iz ove oblasti.

Podsećanje na napad na Bejrut: Ovaj napad dolazi nakon sinoćnjeg izraelskog udara na komandni centar Hezbolaha u južnim predgrađima Bejruta. Meta tog napada, kako se sumnja, bio je lider Hezbolaha, Hasan Nasralah. Sudbina Nasralaha ostaje nepoznata, a izraelska vojska se još nije izjasnila da li je on bio direktna meta napada. Libanske vlasti su potvrdile da je u jučerašnjim napadima poginulo šest osoba, a 91 osoba je ranjena.

IDF je saopštio da je u istim napadima eliminisao komandanta raketne jedinice Hezbolaha, Muhamada Ali Ismaila, i njegovog zamenika, Hoseina Ahmeda Ismaila. Ovaj najnoviji talas nasilja deo je šire izraelske vojne operacije usmerene protiv Hezbolaha i Hamasa, dok se tenzije u regionu nastavljaju povećavati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading