IZRAEL ĆEMO IZBRISATI SA LICA ZEMLJE! Iran sprema osvetu zbog ubistva vođe Hezbolaha - "naprave li još jedan korak..."

Autor:

Svet

29.09.2024

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Armagedon je blizu.

IZRAEL ĆEMO IZBRISATI SA LICA ZEMLJE! Iran sprema osvetu zbog ubistva vođe Hezbolaha - "naprave li još jedan korak..."

Foto: Tanjug/AP, Wallpaper flare,shutterstock

Iranski ministar spoljnih poslova obećao odgovor na smrt generala Čuvara revolucije

Iranski ministar spoljnih poslova Abas Aragši izdao je saopštenje u kojem je najavio da smrt generala Abasa Nilforušana, zamenika vođe Revolucionarne garde Irana, koji je ubijen u izraelskom udaru na južno predgrađe Bejruta, "neće ostati bez odgovora". Aragši je istakao da će diplomatska služba Irana upotrebiti sve svoje kapacitete kako bi pronašla i gonila kriminalce i njihove pristalice.

General Abas Nilforušan - Vođa snaga Kods u Libanu

General Abas Nilforušan, čiji je identitet lokalni mediji predstavili kao vođu snaga Kods u Libanu, bio je čovek od velikog uticaja. Kao nadzornik iranskih vojnih operacija na Bliskom istoku, bio je meta sankcija SAD i EU zbog "oštrog suzbijanja" protesta održanih u Iranu 2022. godine. Njegova smrt u izraelskom udaru predstavlja ozbiljan udarac iranskim vojnim operacijama u regionu.

Odgovor Irana na smrt generala i vođe Hezbolaha

Iranci su danas izašli na ulice u više gradova kako bi izrazili bes povodom ubistva generala Nilforušana, kao i vođe Hezbolaha Hasana Nasralaha. Iranski potpredsednik zadužen za strateška pitanja, Mohamad Džavad Zarif, najavio je da će odgovor Teherana biti dat u "odgovarajuće vreme koje će Iran odrediti". Sekretar Saveta čuvara ustava Amahd Džanati izjavio je da će "mere odmazde biti uništenje cionističkog režima", što dodatno ukazuje na ozbiljnost situacije.

Posle višednevnog sukoba između Izraela i Hezbolaha, ovo je još jedan događaj koji dodatno zaoštrava tenzije u regionu Bliskog istoka. S obzirom na ozbiljnost situacije, svet sa nestrpljenjem i zabrinuto očekuje dalji razvoj događaja

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading