HODEJDA U PLAMENU! EKSPLOZIJE NE PRESTAJU! Objavljeni snimci SMRTONOSNOG napada Izraela na Jemen! (VIDEO)

Autor:

Svet

29.09.2024

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Poruka je jasna, za nas nijedno mesto nije predaleko", rekao je Joav Galant, ministar odbrane Izraela

HODEJDA U PLAMENU! EKSPLOZIJE NE PRESTAJU! Objavljeni snimci SMRTONOSNOG napada Izraela na Jemen! (VIDEO)

Foto: X/Printscreen/@AlthanytA

Izraelska vojska je nedavno potvrdila da je izvršila napade na vojne ciljeve Huta u područjima Ras Isa i Hodeida u Jemenu.

Prema izveštajima, desetine aviona izraelskog vazduhoplovstva, uključujući borbene avione i špijunske avione, učestvovalo je u ovim napadima, na oko 1.800 kilometara od Izraela.

- IDF je napala elektrane i luku, koje se koriste za uvoz nafte. Kroz ciljanu infrastrukturu i luke, Huti režim prenosi iransko oružje u region i zalihe za vojne svrhe, uključujući naftu - navodi vojska.

 

 


Na društvenim mrežama počeli su da kruže snimci koji prikazuju stravičan napad na luku Hodeida, koju kontrolišu Huti.

 

 

Na snimcima se vide vatra i dim koji se dižu u daljini nakon izraelskog napada.

Tajms of Izrael je izvestio o ovim snimcima, ali nije potvrđena njihova autentičnost.

 

 


Ovo nije prvi put da Izrael izvodi vojne akcije u regionu Bliskog istoka, ali svaki napad izraelske vojske izaziva pažnju međunarodne zajednice i široku raspravu o političkoj i humanitarnoj situaciji u Jemenu.

 

 

 

 

Ovi događaji su podsetnik na kompleksnost političke situacije na Bliskom istoku i ulogu koju različite države imaju u regionalnim sukobima.

Ministar odbrane Izraela Joav Galant, koji je pratio izraelske vazdušne udare na Hute koje podržava Iran u Jemenu iz komandne sobe IAF-a, napisao je na X-u: "Poruka je jasna, za nas nijedno mesto nije predaleko."

 

 

IDF kaže da su napadi izvedeni kao odgovor na nedavne napade Huta balističkim projektilima na Izrael, uključujući tri ovog meseca.

Saudijska agencija Al-Arabija izveštava da je navodni izraelski vazdušni napad na luku Hodeida u Jemenu bio usmeren na elektranu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading