IZRAEL GAĐAO RUSKU VOJNU BAZU U SIRIJI?! Odjeknula stravična eksplozija! Haos i u Bejrutu! IMA MRTVIH! (VIDEO)

Autor:

Svet

03.10.2024

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toj bazi su dva ruska vojnika ubijena u granatiranju decembra 2017, dok je nekoliko dana kasnije Rusija tvrdila da je osujetila napad dronom na bazu

IZRAEL GAĐAO RUSKU VOJNU BAZU U SIRIJI?! Odjeknula stravična eksplozija! Haos i u Bejrutu! IMA MRTVIH! (VIDEO)

Foto: X/Printscreen/@anasanas84

Nekoliko slika i video snimaka koji su se pojavili na društvenim mrežama tokom noći u Siriji, pokazuje da je došlo do velike eksplozije u blizini vazduhoplovne baze Hmejmim, otprilike 200 kilometara severno od Damaska, koju koriste ruske snage, javlja BBC.

 

 

BBC je do sada verifikovao jednu fotografiju i dodao da su je uporedili sa satelitskim snimcima i uskladili oblik puta i raspored zgrade na uglu.

BBC navodi da se, takođe, uverio da je fotografija nova tako što je proverio da li je prethodno indeksirao Gugl ili Jandeks.

 

 

BBC ne može da na osnovu fotografije navede koliko je eksplozija bila blizu vazdušnoj bazi.

U toj bazi su dva ruska vojnika ubijena u granatiranju decembra 2017, dok je nekoliko dana kasnije Rusija tvrdila da je osujetila napad dronom na bazu.

U izraelskom vazdušnom napadu na Bejrut ubijeno devet osoba

Broj ubijenih u izraelskom vazdušnom napadu na stan u centru Bejruta porastao je danas na devet, saopštilo je libansko Ministarstvo zdravlja.

Prethodno je saopšteno da je u napadu poginulo sedam osoba. Kako je prenela agencija Asošijeted pres, Izrael je do sada napadao područja u kojima je pojačano prisustvo proiranske militantne grupe Hezbolah, ali je retko napadan centar glavnog grada.

 

 

Navodi se da nije bilo upozorenja pre udara u sredu uveče, koji je pogodio stan u centru Bejruta nedaleko od sedišta Ujedinjenih nacija, kabineta premijera i parlamenta.

Nakon napada Hezbolahova jedinica civilne odbrane je saopštila da je ubijeno sedam njenih pripadnika.

Prema izveštaju televizije CNN, koja se poziva na izjavu ministra zdravlja Libana Firasa Abiada, 40 vatrogasaca i radnika hitne pomoći ubijeno je u Libanu u poslednja tri dana.

 

 

Abiad je rekao da je 97 medicinskih radnika i vatrogasaca u zemlji ubijeno u izraelskim napadima od 8. oktobra prošle godine, dok je u isto vreme poginulo 1.974 osoba, od kojih 127 dece i 261 žena.

Izraelska vojska je saopštila da je osam njenih vojnika poginulo tokom konflikta u južnom Libanu.

Izrael i Hezbolah razmenjivali su gotovo na dnevnom nivou vatru duž granice sa Libanom, od napada Hamasa 7. oktobra 2023. godine u kome je ubijeno 1.200 Izraelaca, dok je oko 250 kidnapovano, preneo je Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading