"BILI SMO POD UZBUNOM DUŽE OD PET SATI" Rusija izvela STRAVIČNE udare na Kijev i druge gradove! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

06.10.2024

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U poslednja 24 sata u ruskim napadima na regiju Herson poginuo je jedan civil, dok je 15 osoba povređeno

"BILI SMO POD UZBUNOM DUŽE OD PET SATI" Rusija izvela STRAVIČNE udare na Kijev i druge gradove! (FOTO/VIDEO)

Foto: Tanjug/Iryna Rybakova via AP

Ukrajinska vojska saopštila je da je istočni deo zemlje bio pod vazdušnom uzbunom više od pet sati zbog ruskih vazdušnih napada.

Šef vojne uprave Kijeva, Serhij Popko, izjavio je da su ruske bespilotne letelice ušle u glavni grad Ukrajine u nekoliko talasa i iz različitih smerova.

- Ruske bespilotne letelice ušle su u glavni grad Ukrajine u nekoliko talasa i iz različitih smerova - rekao je on.

Vazdušna uzbuna za Kijev trajala je više od pet sati, a Popko je naveo da je svo vazdušno oružje uništeno, ali da preliminarne informacije ne ukazuju na štetu ili povređene.

- Neprijatelj je preko noći ponovo upotrebio svoje dronove protiv Kijeva! - rekao je šef vojne uprave Kijeva Serhij Popko na Telegramu.

Napadi na Kijev i druge gradove

Popko je istakao da su napadi na Kijev bili deo talasa napada koje je pokrenula Moskva.

Gradonačelnik Odese, Henadij Trukhanov, putem Telegrama je obavestio javnost da je Rusija gađala grad tokom noći, pri čemu je prijavljeno nekoliko eksplozija, ali da nema informacija o šteti ili povređenima.

Poginuli civil i povređeni u ruskim napadima na regiju

Guverner regije Herson, Oleksandr Prokudin, takođe se oglasio putem Telegrama, navodeći da je u poslednja 24 sata u ruskim napadima na regiju poginuo jedan civil, dok je 15 osoba povređeno.

Rusija i Ukrajina nastavljaju rat na svim delovima fronta u Donbasu, a za to vreme i Kijev i Moskva koriste bespilotne letelice kao jedno od ključnih oružja u napadima na neprijatelja duboko unutar njegove teritorije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading