RUSI GAĐALI HERSON, RANJENA I DECA: Osmoro povređenih u bolnici

Autor:

Svet

07.10.2024

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delovi oborenih raketa pali su u četiri okruga regiona. Usled padanja krhotina oborenih neprijateljskih ciljeva, oštećene su tri privatne kuće, magacin i dva automobila

RUSI GAĐALI HERSON, RANJENA I DECA: Osmoro povređenih u bolnici

Foto: Twitter/Printscreen

Ruske snage izvele su danas vazdušni udar na Herson, a u napadu je ranjeno osam osoba, među kojima je i dvoje dece, izjavio je načelnik gradske vojne uprave Roman Mročko.

"Posle 10 časova ruske okupatorske snage izvele su vazdušni udar na Herson. Dva PVO sistema su pogodila obalnu zonu Centralnog okruga, dva u severnom delu. Prema preliminarnim podacima, povređeno je osam osoba, među njima i dvoje dece od 3 i 5 godina", naveo je Mročko na Telegramu.

Načelnik Kijevske oblasne vojne uprave Ruslan Kravčenko saopštio je prethodno da je ruska vojska tokom noći i jutra napala Kijevsku oblast koristeći jurišne bespilotne letelice i rakete.

"Snage PVO su bile aktivne u regionu. Neprijateljski ciljevi su oboreni. Nisu zabeležena gađanja stambenih objekata i objekata kritične infrastrukture. Među stanovništvom nije bilo žrtava", rekao je Kravčenko, saopštila je Pres služba Kijevske oblasne vojne uprave.

Delovi oborenih raketa pali su u četiri okruga regiona, dodaje se u saopštenju, prenosi ukrajinski Interfaks.

"Usled padanja krhotina oborenih neprijateljskih ciljeva, oštećene su tri privatne kuće, magacin i dva automobila. Šteta na kućama je manja - polomljeni prozori i vrata. Požari koji su nastali kao posledica padajućeg šuta blagovremeno su ugašeni", rekao je Kravčenko.

On je naveo da operativne grupe nastavljaju rad na otklanjanju posledica napada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading