HITNO UPOZORENJE, A ONDA PRASAK! Izrael ponovo napao Bejrut, evo šta je poručeno LIBANSKIM CIVILIMA

Autor:

Svet

08.10.2024

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija na Bliskom istoku sve gora

HITNO UPOZORENJE, A ONDA PRASAK! Izrael ponovo napao Bejrut, evo šta je poručeno LIBANSKIM CIVILIMA

Foto: Tanjug/AP Photo/Hussein Malla

Libanski državni mediji objavili su da je Izrael tokom noći gađao južna predgrađa Bejruta, nakon što je izraelska vojska izdala upozorenje stanovnicima te oblasti.

Izrael je juče pokrenuo talas vazdušnih napada na južni Liban, sa 100 aviona koji su gađali oko 120 lokacija u razmaku od sat vremena, saopštila je izraelska vojska (IDF), preneo je Gardijan.

Arapski portparol IDF-a izdao je hitno upozorenje libanskim civilima da do daljnjeg izbegavaju da budu na plaži ili u čamcima na obali reke Avali na jugu zemlje.

Militantni pokret Hezbolah koji deluje u Libanu saopštio je da je tokom noći izvršio raketni napad na centralni Izrael i da je gađao bazu izraelske vojske Glilot u predgrađu Tel Aviva.

U ovoj bazi bazi je sedište vojno-obaveštajne jedinice i nalazi se u blizini štaba Mosada, prenosi Al Džazira.

Izraelska vojska je saopštila da je tokom napada ispaljeno pet raketa, od kojih su neke presretnute, a ostale su pogodile nenaseljeno područje, pri čemu nije bilo povređenih ili veće štete, prenosi Tajms of Izrael.

Hezbolah je u ponedeljak lansirao oko 190 raketa na Izrael iz Libana, uglavnom gađajući sever zemlje, prema saopštenju izraelske vojske.

Sa druge strane granice, izraelska vojska saopštila je da je uspostavila novu zatvorenu vojnu zonu na granici sa Libanom, u oblastima Roš Hanikra, Šlomi, Hanita, Adamit i Arab al-Aramše.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading