ŽESTOK NAPAD, ODZVANJAJU SIRENE! Iz Libana ispaljeno DESETINE RAKETA na Izrael

Autor:

Svet

13.10.2024

00:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema saopštenju, prvi napad je uključivao oko 25 raketa, a drugi oko 15

ŽESTOK NAPAD, ODZVANJAJU SIRENE! Iz Libana ispaljeno DESETINE RAKETA na Izrael

Foto: X/Printscreen/@sentdefender

Izraelska vojska saopštila je da je večeras oko 40 raketa ispaljeno iz Libana na Izrael u odvojenim napadima, pri čemu su sve presretnute ili sletele na otvorena područja.

Prema saopštenju, prvi napad je uključivao oko 25 raketa, a drugi oko 15.

Oba napada su aktivirala su sirene za vazdušnu opasnost u nekoliko naselja u Gornjoj Galileji, prenosi Tajms of Izrael.

Vojska je prethodno danas saopštila da je Hezbolah ispalio oko 320 projektila iz Libana na Izrael tokom jevrejskog praznika pokajanja i pomirenja, Jom Kipura, koji je počeo juče i završio se danas sa zalaskom sunca.

Pre najnovije evakuacije, sa severa Izraela bilo je raseljeno oko 60.000 stanovnika zbog napada Hezbolaha.

Podsećamo, Njujork tajms, pozivajući se na dokumente, tvrdi da je palestinski pokret Hamas planirao da izvrši veliki napad na Izrael u jesen 2022. godine, ali je napad odložio kako bi, navodno, pridobio podršku Irana i libanskog pokreta Hezbolah.

- U početku je Hamas planirao da izvede napad kodnog naziva "Veliki projekat" u jesen 2022. Međutim, grupa je odložila plan, jer je pokušala da ubedi Iran i Hezbolah da učestvuju u njemu - piše publikacija, pozivajući se na zapisnike sa tajnih sastanaka rukovodstva Hamasa koji su mu bili na raspolaganju.

Istovremeno, iranska misija pri Ujedinjenim nacijama je ranije saopštila da Teheran nije umešan u napad Hamasa na Izrael. Pokret Hezbolah pridružio se borbi Hamasa oko mesec dana kasnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading