UKRAJINSKI F-16 OBORIO SU-34?! Isplivao jeziv snimak letelice kako pada sa neba (VIDEO)

Autor:

Svet

13.10.2024

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za sada nema zvanične potvrde ovog obaranja iz ministarstava odbrane ni Rusije ni Ukrajine.

UKRAJINSKI F-16 OBORIO SU-34?! Isplivao jeziv snimak letelice kako pada sa neba (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter/@rshereme

Vojni blogeri bliski Kremlju preneli su tvrdnje da je juče na oko 50 kilometara od linije fronta na nebu iznad Ukrajine oboren ruski borbeni avion-bombarder Su-34.

Kijev post prenosi izveštaje po kojimaje ukrajinski F-16 napao rusku letelicu juče ujutru u trenutku kada se spremala da baci klizne bombe KAB.

Ove tvrdnje su se ubrzo pojavile i na ukrajinskim vojnim kanalima na društvenim mrežama, koji su tvrdili da posada Su-34 nije preživela.

Ukrajinski medij podseća da je u pitanju supersonični avion srednjeg dometa koji je 80-ih godina prošlog veka prvi put uključen u službu u sovjetskim vazduhoplovnim snagama.

 

 

Navodi se da je u avgustu ove godine prvih desetak unapređenih verzija američkih borbenih aviona F-16 stiglo u Ukrajinu i da je za njih rečeno da poseduju standarnu NATO opremu i da su sposobni da ispaljuju sve sve rakete zapadne proizvodnje, uključujući napredne radarski vođene projektile vazduh-vazduh AIM-120 srednjeg dometa (AMRAAM) i Sajdvajnder rakete AIM-9 sa toplotnim navođenjem.

Za sada nema zvanične potvrde ovog obaranja iz ministarstava odbrane ni Rusije ni Ukrajine.

Ukoliko se zaista potvrdi da je F-16 oborio Su-34, to bi bio prvi put da je Vajper, kako piloti zovu avion američke proizvodnje, srušio neku rusku borbenu letelicu iznad Ukrajine.

Na ruskom vojnom blogu Fajterbomber, za koji se smatra da je blisko povezan sa ruskim vazduhoplovnim snagama, objavljena je crno-bla fotogrfafija Su-34 uz kratku poruku: "Zemlja je nebo, braćo..."

Na društvenim mrežama pojavio se i snimak pada zapaljenog Su-34, ali nije jasno da li se radi upravo o avionu koji je F-16 srušio.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading