HITNO OKUPLJANJE: Benjamin Netanjahu će danas održati sastanak kabineta!

Autor:

Svet

13.10.2024

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izveštaji ukazuju da je Izrael pojačao vojne operacije u Pojasu Gaze

HITNO OKUPLJANJE: Benjamin Netanjahu će danas održati sastanak kabineta!

Foto: Tanjug/AP

Danas će izraelski premijer Benjamin Netanjahu održati sastanak kabineta, saopštio je neimenovani izraelski zvaničnik za američku televiziju CNN. Ovaj sastanak dolazi u trenutku kada izraelski lideri razmatraju moguće odgovore na nedavni iranski raketni napad izveden 1. oktobra. Situacija je dodatno zakomplikovana činjenicom da se širi region već nalazi u sukobu.

Izveštaji ukazuju da je Izrael pojačao vojne operacije u Pojasu Gaze, izdavši naređenja za evakuaciju i blokiravši isporuke hrane siromašnoj palestinskoj enklavi. Osim toga, napetosti i dalje traju i na izraelsko-libanskoj granici, dok desetine zemalja osuđuju napade na mirovne snage Ujedinjenih nacija. Zbog izraelskih vazdušnih udara i kopnene invazije, četvrtina libanske teritorije se nalazi pod naredbom za evakuaciju, a premijer Libana je juče ponovo zatražio prekid vatre.

Sukob između Izraela i Irana izazvao je zabrinutost širom sveta. Međunarodna zajednica pažljivo prati situaciju, dok politički lideri traže način da umire tenzije i spriječe dalje eskalacije. Izraelski premijer Netanjahu će na sastanku kabineta sigurno razmotriti sve opcije i težiti pronalaženju najboljeg rešenja za trenutnu situaciju.

Dok se izraelski lideri spremaju da odgovore na nedavni iranski raketni napad, region se suočava sa povećanim vojnim operacijama, napetostima na granicama i međunarodnom zabrinutošću. Netanjahuov sastanak kabineta će biti od presudnog značaja za budući tok događaja, dok će svet sa nestrpljenjem iščekivati dalji razvoj situacije.

(CNN)

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading