UKRAJINCI NAPALI RUSIJU 1.250 KM OD LINIJE FRONTA! Zapaljen Putinov avion! (VIDEO)

Autor:

Svet

14.10.2024

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovu letelicu koriste najmoćniji ljudi u Rusiji!

UKRAJINCI NAPALI RUSIJU 1.250 KM OD LINIJE FRONTA! Zapaljen Putinov avion! (VIDEO)

Foto: printscreen/youtube.com

Ruski vojno-transportni avion Tu-134 zapaljen je tokom noći 13. oktobra na vojnom aerodromu u Orenburškoj oblasti, javila je ukrajinska vojna obaveštajna služba (HUR).

Takvi sovjetski avioni se posebno koriste za prevoz rukovodstva ruskog ministarstva odbrane - navodi HUR.

Kako navodi agencija, avion, koji je pripadao 117. vojno-transportnom avijacionom puku Oružanih snaga Rusije, izgoreo je do temelja na vojnom aerodromu Orenburg-2.

Aerodrom se nalazi 6 kilometara jugozapadno od ruskog grada Orenburga. Grad se nalazi otprilike 1.250 kilometara od linije fronta u Ukrajini i 90 kilometara severno od granice između Rusije i Kazahstana.

HUR je podelio snimak požara bez preuzimanja odgovornosti za incident, prenosi Kijev Independent.

Podsećanja radi, Vojska Ruske Federacije je za nedelju dana u Ukrajini upotrebila oko 900 vođenih avio-bombi, više od 40 projektila i 400 jurušnih dronova različitih tipova, izjavio je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

žKako je preneo Ukrinform, Zelenski je u objavi na Fejsbuku rekao da nijedan narod ne bi trebalo da prolazi sam kroz takva iskušenja. 

Zelenski je kazao da partneri imaju mogućnost da obezbede neophodnu količinu i kvalitet sistema protiv-vazdušne odbrane, da donose odluke o dozvoljnom dometu i da obezbede blagovremenu isporuku odbrambene pomoći ukrajinskim vojnicima. 

- Radimo sve što je više moguće da bismo dobili priliku za Ukrajinu da u potpunosti odgovori na ruski teror - naglasio je Zelenski.

Kako je preneo Ukrinform, Odbrambene snage Ukrajine su tokom prethodne noći oborile više od 60 ruskih bespilotnih letelica.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading