U BUNKERU ISPOD BOLNICE PRONAĐENO SKLADIŠTE NOVCA: Vrednost je ogromna, a IMA I ZLATA (VIDEO)

Autor:

Svet

21.10.2024

21:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Usklađeno više od 500 miliona dolara

U BUNKERU ISPOD BOLNICE PRONAĐENO SKLADIŠTE NOVCA: Vrednost je ogromna, a IMA I ZLATA (VIDEO)

Foto: YouTube Printscreen/Atar-Tzahal

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Danijel Hagari izneo je šokantne detalje o lociranju bunkera Hezbolaha ispod bolnice u Bejrutu. Prema Hagarijevim rečima, teroristička grupa Hezbolah koristi ovaj bunker za skladištenje više od 500 miliona dolara u zlatu i gotovini. Ovi podaci su objavljeni nakon noćnih napada Izraela usmerenih na finansijske institucije Hezbolaha.

Bunker ispod bolnice Sahel u Bejrutu

Hagari je na konferenciji za novinare pokazao fotografije bunkera koji se nalazi ispod bolnice Sahel u Bejrutu, a koji je navodno povezan sa ubijenim liderom Hezbolaha Hasanom Nasralahom. On je istakao da je bunker strategijski lociran ispod zdravstvene ustanove i da se u njemu nalazi ogromna suma novca koja bi mogla biti iskorišćena za oporavak Libana, ali je umesto toga završila u rukama Hezbolaha.

Finansijska podrška Hezbolahu

Hagari je detaljno opisao navodne načine prenosa novca od strane Irana Hezbolahu, pružajući uvid u kompleksnost i obim finansijske podrške koju Hezbolah dobija od strane iranskih snaga. Takođe je naglasio načine na koje ova teroristička grupa finansira svoje operacije, ističući duboku povezanost između finansijskih institucija i terorističkih aktivnosti Hezbolaha.

Nastavak operacija

Na kraju obraćanja, Hagari je najavio da će Izraelske odbrambene snage nastaviti svoje operacije usmerene na finansijske institucije koje pružaju podršku Hezbolahu. Naglasio je odlučnost Izraela da se suprotstavi finansijskom sistemu koji omogućava terorističkim organizacijama poput Hezbolaha da nastave sa svojim aktivnostima.

Novi detalji o ovom otkriću izazvali su šok i pažnju kako lokalne, tako i međunarodne javnosti, postavljajući pitanja o moralnosti i legalnosti korišćenja medicinskih ustanova za skrivanje takvih bunkera i finansijskih sredstava. Ovo otkriće takođe baca novo svetlo na kompleksne veze između Irana i Hezbolaha, kao i na strategije Izraela u borbi protiv finansijske podrške terorističkim organizacijama.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading