ALARMANTNO! BOLNICA OSTALA BEZ LEKOVA I ZALIHA KRVI: Zdravstvene službe u Gazi "NA IVICI KOLAPSA" (VIDEO)

Autor:

Svet

23.10.2024

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema ni osnovnme medicinske opreme

ALARMANTNO! BOLNICA OSTALA BEZ LEKOVA I ZALIHA KRVI: Zdravstvene službe u Gazi "NA IVICI KOLAPSA" (VIDEO)

Foto: Iks Printscreen/ryangrim

Poslednja potpuno operativna bolnica na severu Pojasa Gaze ostala je bez lekova i zaliha krvi, rekao je direktor te bolnice Husam Abu Safija, upozoravajući da je "situacija katastrofalna", prenosi agencija Tanjug.

"Na ivici kolapsa"

Prema njegovim rečima, u bolnici "Kamal Advan" nedostaju zalihe krvi, lekovi, kao i osnovna medicinska oprema, preneo je Si-En-En.

 Abu Safija je rekao da su ekipe hitne pomoci koje su pokušavale da dođu do povređenih Palestinaca u blizini bolnice "Kamal Advan" "direktno gađale" izraelske snage.

On je optužio izraelsku vojsku da je direktno gađala ulaz bolnice i ispaljivala artiljerijske granate.

Zdravstvene službe na severu Pojasa Gaze nalaze se na "ivici kolapsa", saopštio je danas Palestinski centar za ljudska prava (PĆR).

U izraelskom vazdušnom napadu na stambeni kompleks u gradu Bejt Lahija, na severu Pojasa Gaze, u subotu je ubijeno 87 ljudi, više desetina ih je ranjeno, a prebačeni su na lečenje u bolnicu "Kamal Advan".

Bunker pun novca ispod bolnice

Podsetimo, portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Danijel Hagari izneo je šokantne detalje o lociranju bunkera Hezbolaha ispod bolnice u Bejrutu. Prema Hagarijevim rečima, teroristička grupa Hezbolah koristi ovaj bunker za skladištenje više od 500 miliona dolara u zlatu i gotovini.

 

 

Ovi podaci su objavljeni nakon noćnih napada Izraela usmerenih na finansijske institucije Hezbolaha.

Hagari je na konferenciji za novinare pokazao fotografije bunkera koji se nalazi ispod bolnice Sahel u Bejrutu, a koji je navodno povezan sa ubijenim liderom Hezbolaha Hasanom Nasralahom. On je istakao da je bunker strategijski lociran ispod zdravstvene ustanove i da se u njemu nalazi ogromna suma novca koja bi mogla biti iskorišćena za oporavak Libana, ali je umesto toga završila u rukama Hezbolaha.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading