STIGAO MI JE MIROVNI PREDLOG IZ KIJEVA, A ONDA SU SE ODJEDNOM PREDOMISLILI! Putin otkrio da je Zelenski molio, a onda "obrnuo ploču"

Autor:

Svet

24.10.2024

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U sve se umešali i Turci!

STIGAO MI JE MIROVNI PREDLOG IZ KIJEVA, A ONDA SU SE ODJEDNOM PREDOMISLILI! Putin otkrio da je Zelenski molio, a onda "obrnuo ploču"

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP, AP/Ap

Putin poručuje: Spremni smo za mirovne sporazume, ali lopta je na strani Kijeva

Ruski predsednik Vladimir Putin izneo je stav da je Rusija spremna da razmotri sve opcije mirovnih sporazuma u vezi sa Ukrajinom, ali da je ponašanje kijevskog režima veoma iracionalno. Putin je istakao da su turski predstavnici pokušali da posreduju u pregovorima, ali da je Kijev odustao od razmatranja novih ideja.

Turska posredovanja i iracionalno ponašanje Kijeva

Na samitu BRIKS-a u Kazanju, Putin je istakao da je turski pomoćnik predsednika Redžepa Tajipa Erdogana preneo izvestan predlog za Rusiju u vezi sa Ukrajinom. Nakon što je Rusija pristala da razmotri nove ideje, Kijev je neočekivano odustao od pregovora. Putin je naglasio da je ponašanje ukrajinskog rukovodstva veoma iracionalno, te da vlasti Kijeva ne rade u interesu svog naroda.

Putinova poruka Kijevu: Lopta je na vašoj strani

Ruski predsednik je istakao da je Rusija spremna za pregovore, ali je naglasio da je "lopta na strani Kijeva". Nagoveštaj je da kijevski lideri nisu spremni da vode pregovore jer bi to zahtevalo ukidanje ratnog stanja i održavanje izbora, na šta, prema Putinovim rečima, u Ukrajini verovatno nisu spremni.

Uz sve ovo, ostaje da se vidi kako će se situacija dalje razvijati i da li će doći do novih pregovora između Rusije i Ukrajine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading