IZRAEL NASTAVLJA SA KRVOPROLIĆEM U LIBANU! Bez najave izrešetan hotel pun novinara, broj ubijenih raste iz sata u sat

Autor:

Svet

25.10.2024

06:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čini se da Izrael nema nameru da se zaustavi dok ne "počisti" ceo region

IZRAEL NASTAVLJA SA KRVOPROLIĆEM U LIBANU! Bez najave izrešetan hotel pun novinara, broj ubijenih raste iz sata u sat

Foto: Tanjug/AP

Dva snimatelja i jedan tehničar ubijeni su noćas u izraelskom vazdušnom napadu na kompleks hotela u kojem su smešteni novinari u Hasbeji na jugu Libana, a libanska televizija Al Majadin saopštila je da je u tom napadu ubijen njen kamerman.

Al Džazira je objavila da Izrael nije pre napada izdao upozorenje, niti je naredio evakuaciju iz Hasbeje.

U hotelu su bili novinari i tehničari koji su izveštavali o sukobu Izraela i libanske militantne grupe Hezbolah.

Libanski TV kanal Al Džadid njuz objavio je snimak na kojem se vidi bombardovana zgrada sa urušenim krovom. Napad se dogodio samo dva dana nakon što je Izrael izveo vazdušni napad na redakciju Al Majadina u Bejrutu. Dva novinara Al Majadina koji su izveštavali o vojnim aktivnostima duž južne libanske granice sa Izraelom, ubijena su u izraelskom napadu 21. novembra 2023. godine.

Podsećamo da je sinoć libanska nacionalna agencija NNA javila da je najmanje šest ljudi poginulo, a nekoliko je povređeno u današnjem izraelskom vazdušnom napadu na kuću u gradu Al-Halanijeu, u istočnoj libanskoj oblasti Balbek.

Republika

Foto: Ousama AYOUB / Sipa Press / Profimedia

Horor u Libanu se nastavlja

Ranjeni su prebačeni u opštu bolnicu Rajak, navela je libanska agencija, preneo je CNN.

Istovremeno, u četiri izraelska vazdušna napada na gradu Kfar Tebnit, u Nabatijeu, na jugu Libana, poginule su najmanje četiri osobe, a nekoliko je ranjeno, javila je NNA.

Napadi su doveli do "potpunog uništenja zgrada, pretvarajući čitava naselja u ruševine", navela je libanska agencija.

Pored toga, najmanje dve osobe su poginule, a pet je povređeno u izraelskom vazdušnom napadu u selu Majdal Zoun u regionu Tira u južnom Libanu, saopštilo je ministarstvo zdravlja Libana.

U protekla 24 sata zabeleženo je 111 izraelskih vazdušnih napada, čime je ukupan broj napada od početka agresije dostigao 10.950, rekao je Naser Jasin, koordinator libanskog komiteta za vanredne situacije, koji je i libanski ministar životne sredine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading