ISPLIVALI JEZIVI DOKUMENTI! Izrael planira potpuni egzodus Palestinaca iz pojasa Gaze?!

Autor:

Svet

25.10.2024

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čeka se odgovor Izraela na ove optužbe.

ISPLIVALI JEZIVI DOKUMENTI! Izrael planira potpuni egzodus Palestinaca iz pojasa Gaze?!

Foto: Tanjug/AP

Nacionalno veće Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) upozorava na sve ozbiljniju situaciju na severu Pojasa Gaze, gde je Izrael započeo seriju napada koji, prema rečima predsednika Nacionalnog veća PLO-a Rui Fatuha, imaju za cilj istrebljenje stanovništva tog područja. Fatuh je istakao da izraelska vojska okupira stambena područja u genocidne svrhe i bombarduje zgrade, što naziva "moralnim kolapsom kakav ljudski um ne može ni da zamisli".

Kritika je upućena i na račun međunarodne zajednice, posebno zapadnih zemalja i Sjedinjenih Američkih Država, koje se optužuju za podršku Izraelu uprkos evidentnim zločinima koji se čine nad palestinskim stanovništvom. Fatuh ističe da su ovi napadi jasan dokaz zloupotrebe međunarodne tišine i negiranja ugnjetavanja koje sprovode okupacijske snage uz zaštitu i potporu Zapada i SAD-a.

Izraelske vlasti, s druge strane, nisu direktno odgovorile na optužbe Nacionalnog veća PLO-a, već su istakle da su napadi na Pojas Gaze odgovor na rakete koje ispaljuju palestinski ekstremisti preko granice.

Ova eskalacija nasilja dodatno pogoršava već postojeću humanitarnu krizu na tom području, gde su civilne žrtve neminovnost. Stanovništvo Pojasa Gaze suočava se sa ozbiljnim poteškoćama u snabdevanju osnovnim životnim potrebama, a svaki novi talas nasilja dodatno pogoršava njihovu situaciju.

Sukobi na Bliskom istoku, posebno između Izraela i Palestine, predstavljaju kompleksno i dugotrajno pitanje koje zahteva ozbiljan pristup i rešenje kako bi se obezbedio mir i stabilnost u regionu. U međuvremenu, stanovništvo Pojasa Gaze nastavlja da trpi posledice ovog sukoba, dok međunarodna zajednica pokušava da pronađe način da interveniše i zaustavi dalje nasilje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading