RASTE BROJ POGINULIH IRANSKIH VOJNIKA! Krvava izraelska osveta paralisala Teheran

Autor:

Svet

26.10.2024

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evidentiran broj poginulih je za sada četiri.

RASTE BROJ POGINULIH IRANSKIH VOJNIKA! Krvava izraelska osveta paralisala Teheran

Foto: Tanjug/AP

Iran je tokom noći izveo tri talasa napada na Iran. Niz glasnih eksplozija čuo se iznad Teherana. Iranski funkcioneri naveli su da su eksplozije posledica delovanja protuzračne odbrane. U pitanju je izraelska osvetna akcija za iranski napad balističkim projektilima na Izrael početkom meseca.

Broj poginulih iranskih vojnika u izraelskom napadu na Iran tokom noći popeo se na četiri, i "očekuje se da će se dalje povećavati", objavila je iranska novinska agencija Tasnim News, pozivajući se na vojne izvore.

Takođe, izveštava se da je stanje ranjenih "kritično". Izraelska vojska još uvek nije komentarisala izveštaje o smrtnim slučajevima u osvetničkim udarima na Iran.

Na internetu su se pojavile video snimke koje pokazuju štetu u fabrici u industrijskoj zoni Shamsabad, južno od Teherana.

Fabrika je znatno oštećena, pokazuju snimci čiju autentičnost je potvrdio Sky News. Fabrika Taksaz osnovana je 1991. godine, a njena veb stranica navodi da proizvodi raznu opremu.

Podsećamo, Šami je rekao da izraelska vojska drži sve pacijente i medicinsko osoblje u sobi u bolnici, bez davanja informacija o njihovoj sudbini. Izraelska vojska izvršila je danas upad i raciju u bolnici "Kamal Adwan" na severu Pojasa Gaze te privela njenog direktora na ispitivanje, javlja Anadolija.

- Izraelske snage izvršile su raciju u bolnici "Kamal Adwan" i naredile njenom direktoru Husaamu Abu Safiji da ode u dvorište bolnice da se sastane sa komandantom izraelskih invazionih snaga radi ispitivanja - rekao je za Anadoliju zvaničnik Ministarstva zdravlja u Gazi Maher Šami.

Šami je kazao da izraelska vojska drži sve pacijente i medicinsko osoblje u sobi u bolnici, bez davanja informacija o njihovoj sudbini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading