DOŠLO JE VREME DA IZRAEL PLATI ZA ZLOČINE! Erdogan oštro osudio napad na Iran - spreman da se umeša u rat?!

Autor:

Svet

26.10.2024

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne da muslimansku braću!

DOŠLO JE VREME DA IZRAEL PLATI ZA ZLOČINE! Erdogan oštro osudio napad na Iran - spreman da se umeša u rat?!

Foto: Tanjug/AP

Turska je uputila oštru osudu najnovijeg napada na Iran, ističući da je "okončanje terora koji je Izrael stvorio u regionu postalo istorijski zadatak za uspostavljanje međunarodne bezbednosti i mira".

Ova izjava Ministarstva spoljnih poslova poziva međunarodnu zajednicu na hitnu reakciju kako bi se "prekinula Netanjahuova politika" i apeluje na zemlje regiona i svetske sile da pristupe situaciji s "racionalnošću i oprezom".


Ministarstvo je takođe snažno osudilo izraelski napad na Iran, ističući da je Izrael doveo region na ivicu kolapsa i u opasnost od šireg sukoba. Izvršavanje genocida u Gazi, pripremanje za aneksiju Zapadne obale i svakodnevni napadi na civile u Libanu samo su neki od razloga za oštru osudu Izraela.

Izrael je potvrdio da je izveo "precizne napade" u Iranu, usmerene na proizvodne pogone za rakete, dok je Iran prijavio samo "ograničenu štetu". Ovakav razvoj situacije izazvao je veliku zabrinutost u međunarodnoj zajednici, koja je pozvana da hitno reaguje na eskalaciju tenzija između Izraela i Irana. Pitanje bezbednosti i mira na Bliskom istoku postalo je prioritetno, te se očekuje da će svetske sile preuzeti odgovarajuće korake kako bi se smirile napetosti i sprečila dalja eskalacija sukoba.

Iran je prijavio "ograničenu štetu" usled izraelskih napada na proizvodne pogone za rakete. Ova reakcija ukazuje na spremnost Irana da zadrži mir i izbegne dalju eskalaciju sukoba. Međutim, istovremeno, ova situacija nagoveštava potrebu za diplomatskim rešenjima i međunarodnom podrškom kako bi se izbegao širi sukob u regionu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading