IZRAEL POGODIO U SAMO SRCE HAMASA! Tvrde da je im je sedište bilo u školi

Autor:

Svet

27.10.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Udar je bio precizan"

IZRAEL POGODIO U SAMO SRCE HAMASA! Tvrde da je im je sedište bilo u školi

Foto: Tanjug/AP

Sukob na Bliskom istoku nastavlja se sa sve većim intenzitetom, a poslednji događaji pokazuju eskalaciju napetosti između Irana, Izraela i Sjedinjenih Američkih Država.

Izraelsko ratno vazduhoplovstvo izvršilo je ciljani napad na komandu Hamasa smeštenu u zgradi nekadašnje škole u Pojasu Gaze. Iako je IDF tvrdio da je vazdušni udar bio "precizan" i sproveden na osnovu obaveštajnih podataka, napad je rezultirao pogibijom četiri iranska vojnika, što je dovelo do optužbi Irana za saučesništvo Sjedinjenih Američkih Država u ovom incidentu.

Iran je reagovao na ovaj napad zahtevajući hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN, tvrdeći da je Izrael time počinio ozbiljno kršenje međunarodnog prava. Iran je zatražio da se "ovaj zločinački režim" privede pravdi, ističući ozbiljnost situacije i tražeći reakciju SB UN.

Izraelska vojska je izvela seriju napada na vojne ciljeve u Iranu kao znak odmazde za iranski napad na Izrael koji se dogodio 1. oktobra. Tokom petosatnog napada, gađano je 20 ciljeva, a četiri vojnika su izgubila život. Ovi napadi su dodatno zaoštrili odnose između Izraela i Irana, dok su Sjedinjene Američke Države suočene sa optužbama za saučesništvo u ovim događajima.

Situacija na Bliskom istoku postaje sve napetija, a nove akcije i reakcije između ključnih aktera u regionu dodatno doprinose eskalaciji sukoba. Očekuje se da će međunarodna zajednica pažljivo pratiti razvoj situacije i preduzimati mere kako bi se umanjile posledice ovih dešavanja

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading