EVO KOLIKO "VREDI" GLAVA BENJAMINA NETANJAHUA! Izrael sprema VRATOLOMNU CIFRU, Hezbolah rešio da ga liši života

Autor:

Svet

28.10.2024

07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plamen rata došao do spavaće sobe izraelskog premijera

EVO KOLIKO "VREDI" GLAVA BENJAMINA NETANJAHUA! Izrael sprema VRATOLOMNU CIFRU, Hezbolah rešio da ga liši života

Foto: Tanjug/AP

Kabinet izraelskog premijera Benjamina Netanijahua i bezbednosna služba Šin Bet poslednjih dana vode rasprave oko pitanja zaštite vile porodice Netanijahu u Cezareji, nakon udara bespilotnih letelica na privatnu vilu premijera prošle subote, u kojem su oštećeni blindirani prozori na vili.

Istovremeno će se ispitati i zaštita premijerove rezidencije u Balfuru, a radovi bi mogli da koštaju do 1,3 miliona dolara, prenosi izraelski list Ynet, pozivajući se na bezbednosne izvore.

Na razgovore su pozvani stručnjaci odbrane, koji su analizirali sve pretnje kući i izneti predlozi za značajno unapređenje odbrane. 

Budžetski troškovi još nisu utvrđeni, ali se procenjuje da bi radovi na zaštiti kuće u Cezareji mogli da iznose između oko 800.000 do 1.300.000 dolara.

Istovremeno, ispituje se i zaštita premijerove rezidencije u ulici Balfur u Jerusalimu, koja je u jeku renoviranja čija je vrednost oko 12 miliona dolara.

Takođe, razmatraju se i planovi za izgradnju rezidencije i novog premijerskog kabineta, kako bi mogli da odgovore na nove pretnje.

- Budžet za zaštitu premijerove kuće u Cezareji još nije određen. Bezbednosna pitanja za premijerovu kuću – kao i sva bezbednosna pitanja - su u nadležnosti Šin Beta, i razmatraju se u skladu sa njihovim nadležnostima - navodi se u saopštenju kabineta izraelskog premijera.  

Nekoliko dana nakon napada, Izraelske odbrambene snage su objavile da je usled eksplozije napuklo staklo na prozoru spavaće sobe, ali da unutrašnjost Netanijahuove kuće nije oštećena, zbog ojačanog stakla i drugih zaštitnih mera.

Libanski Hezbolah čvrst je u svojoj nameri da rat na Bliskom istoku okonča uništenjem Izraela, na čelu sa premijerom Netanjahuom.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading