OGROMNI KRUZER IZGUBIO KONTROLU! Objavljen ZASTRAŠUJUĆI snimak iz Kušadasija (VIDEO)

Autor:

Svet

23.04.2024

22:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kruzer dug 213 metara očajnički je pokušavao da uspori, ali do toga nije došlo

OGROMNI KRUZER IZGUBIO KONTROLU! Objavljen ZASTRAŠUJUĆI snimak iz Kušadasija (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/OM PROD

U turskom gradu Kušadasiju zabeležen je trenutak kada je ogromni kruzer dug 213 metara udario u dok u turskoj luci nakon što je očajnički pokušavao da uspori.

Kruzer poznatiji pod imenom "Celestyal Journey" rutinski je stigao u luku u Kušadasiju, u Turskoj, prošle nedelje kada je udario u betonski dok pramcem, tj. prednjim delom.

Posada je pogrešno izračunala brzinu i prebrzo prišla doku, što je dovelo do stravičnog udara, izvestio je Cruise Hive.

Članovi posade od 597 ljudi navodno su spustili sidro u pokušaju da uspore prilaz, ali uprkos njihovim naporima, brod se ipak zakucao u pristanište.

U sudaru je nastala samo minimalna šteta na brodu i pristaništu. Nije bilo izveštaja o povređenima na brodu ili na obali.

"Celestyal Journey" udario je u pristanište za kruzere u Kušadasiju u ponedeljak prošle nedelje u 12 časova po lokalnom vremenu dok je posada pokušavala da pristane.

Putnici su i dalje mogli da uživaju u danu u Kušadasiju, jednom od najočuvanijih grčko-rimskih antičkih gradova na svetu, kako je planirano, navodi Cruise Hive.

Luka, koja ima osam dokova za velike brodove, najpopularnija je luka za krstarenje u Turskoj. Zvaničnici kažu da incident nije negativno uticao na nastavak operacije.

Kompanija "Celestyal Cruises", koja upravlja brodom i još dva broda, nije morala da menja nijednu rutu nakon incidenta.

"Celestyal Journey" je ušao u službu 1994. godine i na početku je plovio za "Holland America Line" kao "Rindam". "Celestyal Cruises" je kupio brod za krstarenje prošle godine.

Kruzer ima 630 kabina, uključujući 149 sa balkonima, i nudi gostima pristup sedam ekskluzivnih restorana i osam barova i salona, preneo je Haber7.com.

"Celestyal Journey" trenutno plovi u okviru sedmonoćnih krstarenja u regionu Egejskog mora do kraja oktobra 2024. godine.

Međutim, za razliku od tipične rute zatvorene petlje, kružna putovanja Celestyal Journeya se preklapaju, omogućavajući gostima da se ukrcaju i iskrcaju u Kušadasiju, kao i u raznim gradovima u Grčkoj.

Putnici mogu da započnu svoje putovanje u Iraklionu, na Kritu, Pireju-Atini ili Solunu.

Poslednje putovanje broda u Egejsko more počeće 19. oktobra ove godine. Nakon toga će uslediti 14-dnevno krstarenje repozicioniranjem od Atine do Dohe u Kataru.

Kada stigne u svoju novu matičnu luku u Dohi, "Celestyal Journey" će ponuditi povratno jedrenje do Ujedinjenih Arapskih Emirata u trajanju od sedam noći.

(Republika/Daily Mail)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading