UDARNO! Rusija zapretila napadom na NATO državu, objekti zapadne Alijanse postaće LEGITIMNE mete!

Autor:

Svet

25.04.2024

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Usledio je odmah odgovor iz tabora NATO-a

UDARNO! Rusija zapretila napadom na NATO državu, objekti zapadne Alijanse postaće LEGITIMNE mete!

Foto: Shutterstock

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova, Sergej Rjabkov, uputio je ozbiljnu pretnju NATO-u, izjavljujući da će Rusija gađati nuklearno oružje i objekte Alijanse ukoliko budu raspoređeni u Poljskoj.

On je istakao da bi takve akcije bile tretirane kao ozbiljna pretnja ruskoj bezbednosti. Rjabkov je naglasio da političari koji podržavaju ovakve opcije treba da budu svesni da će biti na meti ruskih vojnih planova.

Foto: Tanjug/AP/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Sergej Rjabkov

 

Poljska je spremna da prihvati nuklearno oružje

Nakon što je Rusija najavila novo naoružanje u Kalinjingradu i Belorusiji, Poljska je objavila spremnost da prihvati nuklearno oružje na svojoj teritoriji ukoliko NATO odluči da pojača svoje istočno krilo.

Predsednik Andžej Duda istakao je spremnost Poljske da podrži raspoređivanje nuklearnog oružja kako bi se osigurala bezbednost istočnog krila NATO-a.

Foto: Tanjug

Andžej Duda

 

Poljski ministar spoljnih poslova: "Rat između Rusije i NATO-a bi završio porazom Moskve"

Ministar spoljnih poslova Radoslav Sikorski izneo je tvrdnju da bi eventualni sukob između Rusije i NATO-a rezultirao porazom Moskve.

Naglasio je da ruski vojni i ekonomski potencijal "bledi u poređenju sa potencijalom Zapada", ističući da NATO raspolaže sa tri puta više vojnog osoblja, tri puta više vazduhoplovnog osoblja i četiri puta više brodova od Rusije.

Foto: Tanjug/AP Photo

Radoslav Sikorski

 

Odnosi Rusije i NATO-a su u ozbiljnoj krizi, a izjave visokih zvaničnika iz Rusije i Poljske ne ulivaju nadu u brzo smirivanje tenzija, piše Index.hr.

S obzirom na međunarodnu političku situaciju, jasno je da je potrebno da se pažljivo balansira između diplomatskih pritisaka i vojnih pretnji kako bi se izbegao potencijalno opasan scenario.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading