OŠTEĆENE TERMOELEKTRANE, IMA I POVREĐENIH: Novi napad Rusa na Ukrajinu, evo gde je sada gorelo

Autor:

Svet

27.04.2024

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protivvazdušna odbrana Rusije tokom noći je takođe oborila 66 ukrajinskih dronova iznad Krasnodarskog kraja i dva iznad Krima

OŠTEĆENE TERMOELEKTRANE, IMA I POVREĐENIH: Novi napad Rusa na Ukrajinu, evo gde je sada gorelo

Foto: Tanjug/AP, Wallpaper flare

U ruskim napadima na energetska postrojenja u Ukrajini oštećene su četiri termoelektrane i povređen najmanje jedan radnik, saopštio je ukrajinski ministar energetike German Galuščenko.

On je na Telegramu naveo da je na meti ruskih napada bio Dnjepropetrovski region u centralnoj Ukrajini, kao i regioni Lavova i Ivano-Frankovsk, prenosi Rojters.

Prema podacima energetskog holdinga koji upravlja termoelektranama, oprema preduzeća je u napadima ozbiljno oštećena.

Protivvazdušna odbrana Rusije tokom noći je takođe oborila 66 ukrajinskih dronova iznad Krasnodarskog kraja i dva iznad Krima, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Rusije.

Gubernator Krasnodarskog kraja Venijamin Kondratjev izjavio je prethodno da su ukrajinski dronovi noćas pokušali da napadnu infrastrukturne objekte i rafineriju nafte, a da nema povređenih, prenosi RIA Novosti.

Načelnik Slavjanskog okruga Roman Sinjagovski rekao je da je, nakon napada dronovima na lokalnu rafineriju, oštećena jedinica za destilaciju, a da je požar ugašen.

Teroristički napadi u Rusiji i Iranu proizašli su iz toga što SAD i druge evropske zemlje podržavaju terorističke grupe, izjavio je iranski ministar odbrane Mohamed Reza Aštijani na sastanku sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom u Astani.

"Teroristički napadi u Rusiji i Iranu rezultat su podrške terorističkim grupama zapadnih zemalja, posebno Sjedinjenih Američkih Država", rekao je Aštijani, prenela je iranska agencija Tasnim.

Kako je navela agencija, iranski ministar odbrane je, govoreći o širenju NATO na istok, istakao da zemlje članice Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) treba da iskoriste potencijal ŠOS kako bi neutralisale zajedničke pretnje, preneo je TASS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading