POGORŠALO SE STANJE KRALJA ČARLSA? Hitno se oglasila Bakingemska palata

Autor:

Svet

27.04.2024

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kralj Čarls je početkom februara objavio da boluje od raka

POGORŠALO SE STANJE KRALJA ČARLSA? Hitno se oglasila Bakingemska palata

Foto: https://www.profimedia.rs/

Prethodnih dana britanski mediji redom su javljali da se zdravlje kralja Čarlsa koji boluje od raka pogoršalo.

To je navelo pres službu Bakingemske palate da se na kraju i sama oglasi demantujući da se tako nešto trenutno dešava.

"Kralj Čarls će se sledeće nedelje vratiti javnim dužnostima nakon što je njegovo lečenje od raka imalo pozitivan efekat", saopštila je Bakingemska palata.

Sedamdesetpetogodišnji monarh prima ambulantnu negu i viđen je samo u nekoliko navrata otkako je objavio svoje stanje u februaru, kada se povukao iz angažmana koji su uključivali javno delovanje.

Izvori su naveli da kralj još ima rak i da će nastaviti da se podvrgava lečenju dok se pridržava svog letnjeg rasporeda.

"Program lečenja Njegovog Veličanstva će se nastaviti, ali lekari su dovoljno zadovoljni napretkom koji je postignut do sada. Kralj je sada u mogućnosti da nastavi niz javnih dužnosti. Predstojeći angažmani će biti prilagođeni tamo gde je to potrebno kako bi se minimizirali svi rizici za nastavak oporavka", stoji u saopštenju Bakingemske palate.

Ova najnovija objava biće podsticaj za monarhiju, kojoj je ove godine zadat dvostruki udarac kada je i kralju i princezi od Velsa dijagnostikovan rak.

Britanski mediji u petak su objavili da se zdravstveno stanje kralja Čarlsa progresivno pogoršava, što je dovelo do toga da zvaničnici palate redovno ažuriraju plan za njegovu predstojeću sahranu - pripreme koje su započele dan nakon što je kraljica Elizabeta sahranjena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading