SVI ULAZI BLOKIRANI, DEMONSTRANTI OPKOLILI ZGRADU UNIVERZITETA! Nema povlačenja, imaju samo JEDAN zahtev!

Autor:

Svet

30.04.2024

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demonstracije protiv rata između Izraela i Hamasa nisu ograničene samo na Univerzitet Kolumbija.

SVI ULAZI BLOKIRANI, DEMONSTRANTI OPKOLILI ZGRADU UNIVERZITETA! Nema povlačenja, imaju samo JEDAN zahtev!

Foto: Vanessa Carvalho / Zuma Press / Profimedia

Desetine demonstranata danas je zauzelo zgradu Univerziteta Kolumbija u Njujorku, ističući palestinsku zastavu i postavljajući barikade ispred ulaza.

Organizatori protesta su putem Instagrama pozvali građane da im se pridruže u zaštiti kampa demonstranata. Uprava univerziteta još uvek nije dala zvaničan komentar na proteste, ali federalna služba javne bezbednosti je saopštila da je pristup kampusu trenutno ograničen, prenosi AP.

Hamilton Hol - akademska zgrada sa istorijom

Zgrada Hamilton Hol, koja je otvorena 1907. godine, nosi ime po Aleksandru Hamiltonu, osnivaču prvobitnog Univerziteta Kolumbija. Ova akademska zgrada ima bogatu istoriju i važnu ulogu u okviru univerzitetskog kompleksa.

Foto: Vanessa Carvalho / Zuma Press / Profimedia

Protest u SAD

Protesti širom SAD

Demonstracije protiv rata između Izraela i Hamasa nisu ograničene samo na Univerzitet Kolumbija. U brojnim kampusima širom Sjedinjenih Američkih Država organizuju se protesti, a uprave univerziteta pokušavaju da reše situaciju i osiguraju normalno funkcionisanje kampusa.

Sukobi na univerzitetima 

Situacija na univerzitetima širom SAD postaje sve napetija kako se protesti nastavljaju. Uhapšeni demonstranti, suspenzije studenata i sukobi sa policijom samo su neki od problema koji se javljaju tokom ovih događaja.


Protesti na Univerzitetu Kolumbija deo su šireg trenda protesta na univerzitetima širom SAD, a razvoj situacije će sigurno privući pažnju javnosti i relevantnih institucija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading