ZELENSKI SE HITNO OBRATIO! Ukrajinci priznali jezivo stanje - vojska se POVLAČI!

Autor:

Svet

30.04.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navodeći oblasti na istoku i severoistoku gde su borbe i dalje intenzivne, Zelenski je naglasio da Rusija mora biti potisnuta gde god stvara pritisak.

ZELENSKI SE HITNO OBRATIO! Ukrajinci priznali jezivo stanje - vojska se POVLAČI!

Foto: YouTube/Fox News/Printscreen

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je neophodno „značajno ubrzanje“ isporuke oružja od ukrajinskih partnera kako bi se njene trupe mogle suočiti sa ruskim trupama u nekoliko sektora fronta. Ovo je usledilo nakon priznanja glavnokomandujućeg da su se ukrajinske snage povukle iz sela u nekim spornim sektorima u dvogodišnjem ratu.

Zelenski ističe značaj isporuke američkog naoružanja nakon šestomesečne blokade, ocenjujući to kao ključno za poboljšanje situacije na ključnim tačkama na hiljadu kilometara duge linije fronta. On ističe da ove zalihe moraju poremetiti logistiku okupatora i otežati stacioniranje na okupiranoj teritoriji, prenosi Informer.

Sporne oblasti na istoku i severoistoku

Navodeći oblasti na istoku i severoistoku gde su borbe i dalje intenzivne, Zelenski je naglasio da Rusija mora biti potisnuta gde god stvara pritisak. Američki zvaničnici tvrde da su zalihe počele da pristižu u Ukrajinu nakon značajne blokade zbog višemesečnih prepirki u Kongresu.

Ruske snage zauzele nekoliko sela na istoku

Rusija je saopštila da su njene snage zauzele nekoliko sela na istoku nakon što su zauzele Avdijevku u februaru. Vrhovni komandant Ukrajine Oleksandr Sirski je naglasio da su ruske snage usmerile svoj cilj na zauzimanje ključnog grada Časiv Jar, severoistočno od Avdijevke, kako bi se poklopilo sa ruskom obeležavanjem sovjetske pobede u Drugom svetskom ratu 9. maja.


Ukrajinski predsednik je istakao da je neophodno da se situacija na terenu promeni i da je zato potrebno značajno ubrzanje isporuke oružja kako bi se unapredile sposobnosti ukrajinskih vojnika. Očekuje se dalji razvoj situacije u narednim danima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading