OBJAVLJEN JEZIV SNIMAK IZ HELIKOPTERA EBRAHIMA RAISIJA! Čuli se vrisci pre pada letelice iranskog predsednika! (VIDEO)

Autor:

Svet

19.05.2024

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama se pojavio snimak koji prikazuje Raisija u društvu iranskog ministra spoljnih poslova Hoseina Amir-Abadolahijana

OBJAVLJEN JEZIV SNIMAK IZ HELIKOPTERA EBRAHIMA RAISIJA! Čuli se vrisci pre pada letelice iranskog predsednika! (VIDEO)

Foto: X/Printscreen/@Pluton45873221

Prema navodima lokalnih medija, loše vremenske prilike ometaju napore spasilačkih ekipa da stignu do mesta navodnog pada helikoptera sa iranskim predsednikom Ebrahimom Raisijem.

Iako je posada helikoptera uspela da uputi poziv za pomoć pre pada, poziv je navodno prekinut nakon nekoliko sekundi, praćen vrištanjem.

Snimak polećanja iz Azerbejdžana i putovanje sa tri helikoptera

Na društvenim mrežama se pojavio snimak koji prikazuje Raisija u društvu iranskog ministra spoljnih poslova Hoseina Amir-Abadolahijana tokom poletanja iz Azerbejdžana.

 

 

Važno je napomenuti da je iranska delegacija putovala sa tri helikoptera, a pre nesreće je Raisi učestvovao u ceremoniji puštanja u rad hidroelektrane Khudaferin i otvaranju hidroelektrane Giz Galasi izgrađene na reci Araz zajedno sa azerbejdžanskim predsednikom Ilhamom Alijevim.

Očekuje se da će loše vremenske prilike dodatno zakomplikovati situaciju i usporiti spasilačke napore, dok se lokalni mediji i dalje aktivno bave izveštavanjem o detaljima ove tragične nesreće.

Čak 16 spasilačkih ekipa poslato je na teren, i dalje nema pouzdane informacije šta se dogodilo.

Predsednik Irana Ebrahim Raisi (63) navodno se nalazio u helikopteru koji se srušio kod granice sa Azerbejdžanom.

Iranska televizija Press TV objavila je da je Raisi bio u jednom od tri helikoptera kao i da se jedan "snažno" spustio na zemlju zbog loših vremenskih uslova.

Raisi je putovao u iransku provinciju Istočni Azerbejdžan.

Među putnicima helikoptera, osim Raisija, su bili i ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahijan, guverner Istočnog Azerbejdžana Malik Rahmati i još nekoliko drugih, navodi IRNA.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
bb

19.05.2024 17:01

nije se srušio nego malo grublje prizemljio