OTKRIVENO KO JE SVE BIO U RAISIJEVOM HELIKOPTERU: Svi nastradali?

Autor:

Svet

20.05.2024

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi koji su bili u pratnji iranskog predsednika, uključujući ministra spoljnih poslova Hoseina Amira Abdolahijana, poginuli su u padu helikoptera, prenosi agencija Mehr.

OTKRIVENO KO JE SVE BIO U RAISIJEVOM HELIKOPTERU: Svi nastradali?

Foto: Tanjug/AP, Wikipedia

"U nedelju popodne, nažalost, helikopter sa predsednikom, ministrom spoljnih poslova i još nekoliko osoba iz pratnje srušio se u regionu Varzgan u pokrajini Istočni Azerbejdžan", navelo je ranije Ministarstvo spoljnih poslova Irana.

Kako javlja iranska državna televizija, u srušenom helikopteru s iranskim predsednikom Ebrahimom Raisijem nema znakova života piše Informer.

Podsetimo, zajedno sa Raisijem, u helikopteru su putovali i ministar spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahijan, guverner iranske provinicije Istočnog Azerbejdžana, Malek Rahmati, imam Istočnog Azerbejdžana, Mohamed Ali al-Hašem, i nekoliko članova obezbeđenja.

"Helikopter predsednika Raisija je potpuno izgoreo... nažalost, strahuje se da su svi putnici mrtvi", rekao je zvaničnik nakon što su timovi za pretragu pronašli olupinu helikoptera.

Državna televizija prethodno je javila da su timovi za pretragu pronašli  mesto pada helikoptera sa predsednikom Ebrahimom Raisijem i da je predsednik iranskog Crvenog polumeseca izjavio da situacija nije "dobra".

Agencija Anadolija prenla je da je turski dron koji je pomagao u potrazi identifikovao izvor toplote za koji se sumnjalo da je olupina helikoptera i podelio koordinate mogućeg mesta nesreće sa iranskim vlastima.

Helikopter u kojem su bili predsednik Raisi i ministar spoljnih poslova zemlje Hosein Amir Abdolahijan srušio se juče na severozapadu Irana, u regionu Verzegan. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading