"STIŽE U LONDON ZA 90 MINUTA" Britanija u psihozi Putinovog napada, bivši general izdao upozorenje

Autor:

Svet

21.05.2024

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baronsovo upozorenje dolazi nakon što je prošlog meseca otkriveno da bi Britanija bila krajnje nespremna da zaustavi ruske rakete i rojeve bespilotnih letelica.

"STIŽE U LONDON ZA 90 MINUTA" Britanija u psihozi Putinovog napada, bivši general izdao upozorenje

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Vladimir Putin bi mogao da udari Veliku Britaniju sa desetinama istih projektila koje koristi za napad na Ukrajinu, a Ujedinjeno Kraljevstvo ne može ništa da učini da ih zaustavi, upozorio je bivši general, Ričard Barons.

Oružje bi u tom slučaju stiglo do Britanije za samo 90 minuta, putujući brzinom od 600 milja na sat, upozorio je Barons.

Penzionisani oficir britanske vojske procenio je da bi taj napad uključivao ispaljivanje projektila u talasima, od 60 do 90 odjednom.

U razgovoru za britanski San, general Barons je upozorio da Velika Britanija trenutno neće moći da se odbrani od takvog napada.

- Velika Britanija za sada nema vazdušnu i protivraketnu odbranu koju ima Ukrajina. Nije nam trebala. Ona vrsta projektila koja pada na Kijev mogla bi pasti na London. A protivvazdušna odbrana Kijeva je mnogo, mnogo bolja. Čak i prilično stara ruska krstareća raketa, Kh-101, ispuštena iz aviona iznad zapadne Rusije, stiže u London 90 minuta kasnije sa eksplozivnom bojevom glavom od 500 kilograma i preciznošću od dva metra. Zato izaberite svoja vrata u Dauning stritu - istakao je on.  

Baronsovo upozorenje dolazi nakon što je prošlog meseca otkriveno da bi Britanija bila krajnje nespremna da zaustavi ruske rakete i rojeve bespilotnih letelica ako bi one krenule ka njihovoj teritoriji, zbog čega toj zemlji preti haos ukoliko se ne odobre hitna ulaganja u novu protivvazdušnu odbranu.

Podsetimo, Putinova nedavna odluka o smeni Sergeja Šojgua sa pozicije ministra odbrane privukla je pažnju javnosti.

Na tu funkciju postavljen je bivši potpredsednik Vlade, Andrej Belousov, dok je istovremeno Oleg Saveljev dobio značajnu ulogu zamenika ministra odbrane.

Ove promene unutar visokih funkcija u ruskoj vladi mogu imati značajan uticaj na političku dinamiku i vojnu strategiju zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading