SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO IRAN! Ima mrtvih! Povređeno 120 osoba! U toku potraga za preživelima!

Autor:

Svet

18.06.2024

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zemljotres je izazvao urušavanje zgrada i infrastrukture

SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO IRAN! Ima mrtvih! Povređeno 120 osoba! U toku potraga za preživelima!

Foto: youtube/printscreen/Meteor News

Zemljotres jačine 4,9 stepeni Rihterove skale uzrokovao je smrt najmanje četiri osobe, dok je njih 120 povređeno u gradu Kašmar na severoistoku Irana.

Lokalni guverner je izjavio da se zemljotres dogodio tačno u 13.24 časova po lokalnom vremenu, dok je američki Geološki zavod saopštio da se epicentar nalazio na dubini od 10 kilometara.

Lokalne vlasti su brzo reagovale na katastrofu, pružajući pomoć povređenima i evakuišući stanovništvo iz potencijalno opasnih zona.

Hitne službe su bile mobilisane kako bi pružile adekvatnu medicinsku njegu povređenima, dok su spasilačke ekipe pretraživale ruševine u potrazi za preživelima.

Posledice zemljotresa

Zemljotres je izazvao urušavanje zgrada i infrastrukture u gradu Kašmar, ostavljajući za sobom slike razrušenih građevina i paniku među stanovništvom.

Mnogi ljudi su ostali bez krova nad glavom, dok su se ulice brzo pretvorile u poprište spasilačkih operacija i pružanja pomoći.

Nakon što je vest o zemljotresu stigla do svetske javnosti, mnoge zemlje i međunarodne organizacije ponudile su pomoć Iranu u suočavanju sa posledicama ovog razornog događaja.

Izrazi saučešća i solidarnosti pristižu sa svih strana, dok se organizuju humanitarne akcije kako bi se pružila pomoć onima kojima je ona najpotrebnija.

Podsetimo, nedavno je zemljotres jačine 4,3 stepena po Rihteru potresao Bugarsku, kada je epicentar potresa bio na oko 15 kilometara jugoistočno od Plovdiva, na dubini od 5 kilometara.

Šta raditi u slučaju zemljotresa?   

Ostanite mirni i prisebni i ne dozvolite da vas obuzme panika. Budite svesni da su neki zemljotresi samo početni potresi i da ubrzo može uslediti sledeći, jači potres. Ne paničite!

Ne pokušavajte da bežite. Spustite se na pod, sklupčajte se i zaštitite glavu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading