HOROR PRIZOR! Besna rulja izvukla TURISTU iz policijske stanice, LINČOVALI ga i SPALILI živog na ulici! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Autor:

Svet

21.06.2024

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je pokušala da raščisti blokirane ulice i rastera besnu gomilu

HOROR PRIZOR! Besna rulja izvukla TURISTU iz policijske stanice, LINČOVALI ga i SPALILI živog na ulici! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Foto: Printscreen/X

Rulja je u Pakistanu izvukla turistu optuženog za bogohuljenje iz policijske stanice i ubila ga. Gomila se okupila ispred policije u gradu Madjanu nakon što je juče muškarac optužen za skrnavljenje Kurana. Policija je turistu pokušala da zaštiti, ali bezuspešno.

Na društvenim mrežama pojavio se video snimak na kojem se vidi kako rulja paradira ulicama s telom muškarca, a zatim ga spaljuje.

Policija je potvrdila da je lokalno stanovništvo spalilo turistu i da je u incidentu povređeno11 osoba, među kojima je 8 policajaca. 

Turisti beže iz grada

Šef regionalne policije Malankanda Mohamad Ali Gandapur optužio je lokalnu džamiju za podsticanje na nasilje nakon što je policija prvi put spasila čoveka koji je navodno posetio dolinu Svat – popularno letno odredište. 

Policijski službenik iz regije Svat rekao je za BBC da je policija juče uveče pokušala da raščisti blokirane ulice i rastera besnu gomilu.

Vlasti su pokrenule postupak protiv stotina ljudi umešanih u incident, od kojih neki imaju samo 13 godina.

Hoteli u gradu su pre incidenta bili puni, ali sada turisti pokušavaju da napuste to područje. 

Smrtna kazna za bogohuljenje 

Linčovanje zbog bogohuljenja nije neobično za Pakistan. Prošlog meseca napadnut je hrišćanin nakon što je optužen za spaljivanje Kurana.

Preminuo je ubrzo nakon napada. U Pakistanu je 1980-ih bogohuljenje proglašeno zločinom koji se kažnjava smrtnom kaznom.

Bes lokalnog stanovništva mogu podstaći i neutemeljene optužbe. Organizacije za ljudska prava navode da se za bogohuljenje često optužuju pripadnici manjina.

Oko 96% stanovništva Pakistana je muslimanske veroispovesti.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading