PAO JE KAO POKOŠEN: Ubijen važan "ŠRAF" Hamasa, Izraelci ga naciljali dok je bio u automobilu

Autor:

Svet

22.06.2024

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

IDF je saopštio da je napad dronom izveden zbog njegove umešanosti u izvođenje napada na Izrael

PAO JE KAO POKOŠEN: Ubijen važan "ŠRAF" Hamasa, Izraelci ga naciljali dok je bio u automobilu

Foto: www.profimedia.rs

Istaknuti operativac militantne grupe Hamas i egipatske radikalne islamističke organizacije Al-Džama al-Islamija Ajman Gatma ubijen je u izraelskom vazdušnom napadu u libanskom okrugu Zapadna Beka, saopštile su danas Izraelske odbrambene snage (IDF).

Prema navodima IDF, Ajman Gatma je bio odgovoran za snabdevanje oružjem Hamasa i Al-Džama al-Islamije u Libanu, preneo je Tajms of Izrael.

IDF je saopštio da je napad dronom izveden zbog Gatmine umešanosti u izvođenje napada na Izrael.

Gatma je bio meta i ubijen dok se vozio u blizini grada Kiare, 40 kilometara od granice sa Izraelom. IDF je objavio snimak napada.

Najmanje 42 osobe ubijene su u izraelskim napadima na naselja Al-Tufa i Al-Šati na severu Pojasa Gaze, rekao je danas za Rojters direktor vladine kancelarije za medije koju vodi Hamas Ismail Al-Tavabta.

Al Džazira prenosi, pozivajući se na isti izvor, da je 24 Palestinca ubijeno u napadu na sedam kuća u Al-Šatiju, dok je 18 Palestinaca ubijeno u naselju Al-Tufa.

Izraelski mediji objavili su snimak sa društvenih mreža koji pokazuje posledice izraelskog vazdušnog napada na kamp Šati u Gazi.

Tajms of Izrael prenosi da je još jedan napad prijavljen u naselju Tufa. Izraelska vojskaje saopštila da će kasnije dati više detalja o napadima, za koje je navela da su ciljali dve vojne lokacije Hamasa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading