TRAMP SE SASTAJE SA OVOM GRUPOM LJUDI! Pojavom na njihovom skupu izazvaće BES kod mnogih širom Amerike

Autor:

Svet

22.06.2024

20:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramp bi trebalo da održi govor na događaju koji organizuje nevladina organizacija

TRAMP SE SASTAJE SA OVOM GRUPOM LJUDI! Pojavom na njihovom skupu izazvaće BES kod mnogih širom Amerike

Foto: Tanjug/AP/Gerald Herbert

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp danas će razgovarati sa grupom konzervativnih hrišćanskih aktivista koji se zalažu za ograničavanje prava na abortus.

Tramp bi trebalo da održi govor na događaju koji organizuje nevladina organizacija "Fejt end fridom koališn" (Faith & Freedom Coalition), koju vodi Trampov dugogodišnji saveznik Ralf Rid, prenosi Rojters.

Trampov stav o abortusu i reakcija evangelističkih glasača

Tramp je nedavno rekao da ne bi podržao zabranu abortusa na nivou federacije, već da to treba da odluči svaka država za sebe.

Takav stav, ističe Rojters, ne odgovara mnogim evangelističkim glasačima. Ralf Rid je izjavio da će njegova grupa nastaviti da radi na ograničenjima, i na državnom i na nivou federacije.

Predizborni skup u Filadelfiji

Kasnije danas, Tramp bi trebalo da održi predizborni skup na Univerzitetu Templ u Filadelfiji, koji je uporište demokrata, ocenjuje agencija.


Donald Tramp se i dalje obraća ključnim grupama birača dok pokušava da osigura podršku za svoju predsedničku kandidaturu.

Njegov stav o pitanju abortusa i sastanak sa konzervativnim hrišćanskim aktivistima pokazuju koliko je važno osigurati podršku među konzervativnim grupama uoči predsedničkih izbora.

Takođe, izbor Univerziteta Templ u Filadelfiji za predizborni skup je zanimljiv s obzirom na političku dinamiku tog regiona.

Pitanje abortusa je jedno od gorućih pitanja u SAD. Oko ovog problema se održavaju često i nasilne demonstracije pobornika i protivnika prava na abortus, gde se razne hrišćanske i desno orijentisane grupe protive abortusu, posebno oni među republikancima, čiji je stav konzervativniji po ovom pitanju.

S druge strane, za pravo abortusa se zalažu brojne levičarske grupe i organizacije, kao i LGBTQ populacija, demokrate i dr..

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading