BROJE SE MRTVI: Izraelci sravnili sa zemljom nekoliko kuća u Gazi

Autor:

Svet

23.06.2024

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U napadima na Gazu u prethodna 24 sata ubijeno je ukupno 56 ljudi, prema informacijama novinara Al Džazire

BROJE SE MRTVI: Izraelci sravnili sa zemljom nekoliko kuća u Gazi

Foto: Tanjug/AP

Najmanje osam osoba je ubijeno, a nekoliko desetina ranjeno u izraelskom napadu na kuću u naselju Sabra u gradu Gazi, javila je palestinska novinska agencija Wafa.

U odvojenom napadu u blizini elektrane u centralnom delu Gaze, u području Nuseirat, ubijeno je još dvoje ljudi, a ima i ranjenih, dodaje novinska agencija.

U napadima na Gazu u prethodna 24 sata ubijeno je ukupno 56 ljudi, prema informacijama novinara Al Džazire.

Broj izraelskih vojnika poginulih od početka sukoba sa Hamasom u Pojasu Gaze porastao je na 315, prenose danas izraelski mediji.

U ovaj broj ulazi i policijski službenik koji je poginuo u misiji spasavanja talaca, navodi Tajms of Izrael.

Među poslednjim žrtvama je i jedan 25-godišnji izraelski vojnik koji je juče poginuo tokom borbi na jugu pojasa Gaze, saopštila je izraelska vojska.

Gradonačelnik severnog izraelskog grada Metule, David Azolaj, rekao je da su njegov grad, koji se nalazi blizu granice sa Libanom, ostavili na cedilu premijer Benjamin Netanjahu i njegova vlada.

"Juče su tri kuće oštećen, a sva dvorišta u ulici su izgorela. Oko 40 odsto privatnih kuća je oštećeno, a blizu 200 je spaljeno u prethodnih osam meseci. Izraelska vlada je nestala, a premijer je verovatno zauzet drugim stvarima", rekao je Azolaj za Vojni radio.

Od 8. oktobra, posle početka rata palestinskog Hamasa i Izraela, libanski Hezbolah je skoro svakodnevno napadao raketama, dronovma i protivtenkovskim raketama izraelska naselja i vojne objekte na granici dve zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading