ORBAN ZA DLAKU IZBEGAO SMRT? Pratnja mađarskog premijera se sudarila sa dva motocikla i automobilom, policajac poginuo

Autor:

Svet

24.06.2024

19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesreća se dogodila oko 11:15 sati dok je mađarski lider bio na putu ka aerodromu

ORBAN ZA DLAKU IZBEGAO SMRT? Pratnja mađarskog premijera se sudarila sa dva motocikla i automobilom, policajac poginuo

Foto: AP/ Markus Schreiber

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Albplatzu u štutgartskom okrugu Degerloch, jedan policajac je izgubio život nakon što se pratnja mađarskog premijera Viktora Orbana sudarila se sa dva policijska motocikla i automobilom.

Nesreća se dogodila oko 11:15 sati dok je mađarski lider bio na putu ka aerodromu. 

Još jedan dvadesetsedmogodišnji policajac je pretrpeo teške povrede i trenutno je hospitalizovan, prenosi Bild. Tu informaciju su saopštili tužilaštvo i policija Štutgarta u zvaničnom saopštenju. 

- Duboko smo potreseni nesrećom naših kolega. Tragične okolnosti smrti našeg cenjenog kolege su nas ostavile bez reči i duboko pogodile celu policijsku snagu Štutgarta - izjavio je načelnik policije Markus Eisenbraun.

Pratnja visokih zvaničnika u saobraćaju uvek nosi određene rizike, kako po same zvaničnike, tako i po ostale učesnike u saobraćaju. 

Ova nesreća je podsetnik na važnost bezbednosnih mera prilikom protokola i kolona vozila koje se kreću kroz gradove.

Podsetimo, Orban je nedavno izjavio da je odluka Evropskog suda pravde da kazni Mađarsku u iznosu od 200 miliona evra i dodatnih milion evra dnevno zbog politike migracija nečuvena i neprihvatljiva.

Orban tvrdi u objavi na platformi X da je Mađarska kažnjena zbog, kako je naveo, odbrane granica EU.

"Izgleda da su ilegalni migranti važniji briselskim birokratama od evropskih građana", naveo je Orban.

Mađarska će morati da plati kaznu u iznosu od 200 miliona evra zbog nesprovođenja promena u svojoj politici postupanja prema migrantima i tražiocima azila, saopštio je danas najviši sud EU, Evropski sud pravde.

Sud je naveo da će Mađarska, koja je ranije odbila da izvrši sudsku presudu iz 2020. godine, takođe morati da plaća kaznu od milion evra dnevno dok u potpunosti ne primeni predviđene mere, preneo je Rojters.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading