NOVE INFORMACIJE O STANJU SLOVAČKOG PREMIJERA: Otkriven mogući datum povratka na funkciju Roberta Fica

Autor:

Svet

26.06.2024

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kalinjak je napomenuo da ne veruje da će Fico voditi sledeću sednicu Vlade koja će se održati 3. jula u Zakamenu, u oblasti Žilina.

NOVE INFORMACIJE O STANJU SLOVAČKOG PREMIJERA: Otkriven mogući datum povratka na funkciju Roberta Fica

Foto: MICHAL HANKO / News and Media / Profimedia

Rehabilitacija slovačkog premijera, Roberta Fica, nakon pokušaja atentata na njega u maju se nastavlja, izjavio je danas slovački ministar odbrane, Robert Kalinjak

On je dodao da bi Fico mogao da se vrati na funkciju krajem juna i početkom jula.

- U principu, rehabilitacija se nastavlja. Napredak je u nekim okolnostima zadovoljavajući, dok je u nekim slučajevima komplikovaniji. Nije to bila laka povreda i jednostavno je potrebno neko vreme da se vrati u optimalno stanje 100 odsto - rekao je on, prenosi agencija TASR.

Prema Kalinjakovim rečima, najave premijera da bi mogao da se vrati na posao na prelazu iz juna u jul su realne.

- To znači da bismo mogli da ga vidimo ove ili sledeće nedelje - kazao je Kalinjak.

Napomenuo je da ne veruje da će Fico voditi sledeću sednicu Vlade koja će se održati 3. jula u Zakamenu, u oblasti Žilina.

Podsetimo, pokušaj atentata na Fica dogodio se u mestu Handlova u Slovačkoj, gde je Fico došao na neformalni sastanak sa članovima Vlade.

Posle sastanka je izašao na ulicu i prišao improvizovanoj ogradi gde su ga čekali sugrađani, a među njima i atentator, Juraj Cintula.

Cintula je iskoristio katastrofalnu procenu obezbeđenja Fica i iz džepa je izvukao pištolj opalivši šest puta ka slovačkom premijeru.

Pravo je čudo kako je tom prilikom Fico uspeo da preživi.

Cintula se posle branio rečima da nije želeo da ubije premijera već samo da "na ovaj način iskaže neslaganje s njegovom politikom".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading