"DŽO, ZEMLJA NAM SE RASPADA DOK MI OVDE PRIČAMO": Tramp tokom debate poslao ALARMANTNO UPOZORENJE Amerikancima!

Autor:

Svet

28.06.2024

04:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako on pobedi, nećemo imati zemlju uopšte, kazao je Tramp govoreći o Bajdenu

"DŽO, ZEMLJA NAM SE RASPADA DOK MI OVDE PRIČAMO": Tramp tokom debate poslao ALARMANTNO UPOZORENJE Amerikancima!

Foto: Tanjug/AP Photo/Gerald Herbert

Prva debata predsedničkih kandidata u SAD, aktuelnog predsednika demokrate Džozefa Bajdena (81) i bivšeg predsednika republikanca Donalda Trampa (78) održana je u okviru kampanje za izbore koji će biti održani u novembru.

U više navrata, Tramp je insistirao na pitanju migranata. 

"On (Bajden) je najgori predsednik u istoriji. Džo, zemlja nam se raspada dok mi ovde pričamo. Ako on pobedi, nećemo imati zemlju uopšte. Pustio je ljude iz zatvora i ko zna koga sve u ovu zemlju. On je najgori predsednik ikada", rekao je Tramp.

"Pustio je milione ljudi preko granice i oni su sada oduzeli poslove Afroamerikancima. Radi se o 18, 19 ili čak 20 miliona ljudi… Još se ne vidi, ali uskoro ćete svedočiti najgorim događajima u američkoj istoriji"; upozorio je Tramp.

Bajden je odgovorio da su optužbe besmislene, te da je Tramp bez ikakve dileme ”najgori predsednik u istoriji SAD”.

Kandidati su upitani o inflaciji, a Bajden konkretno o kvalitetu života Afroamerikanaca. Aktuelni predsednik Amerike više puta je zastajao pri odgovoru, na kraju nije ni iskoristio puno vreme za odgovor. 

Završna reč Trampa

"On se samo žali, hoće ovo, hoće ono, a ništa nije uradio. Ispali smo budale u Avganistanu, nismo zaustavili Izrael, Iran je bankrotirao, nisu imali novac za finansiranje terorista, Ukrajina se ne bi desila. Sve je eksplodiralo jer te ne poštuju, niko nas te poštuje u svetu. On ima radna mesta jer sam ja to obezbedio, niko to nije video. 

Ono što smo uradili za vojsku je takođe neverovatno, vojnici odmah mogu da odu kod lekara, ne da čekaju po tri meseca. Ova nacija neće više propadati, učinićemo je ponovo velikom!", poručio je Tramp u završnoj reči.

Datum ovogodišnje debate je najraniji u američkoj istoriji, sa kandidatima koji još nisu formalno prihvatili nominacije svojih stranaka. I Bajden i Tramp će to uraditi na stranačkim konvencijama. Republikanska konvencija je narednog meseca u Milvokiju, u Viskonsinu, a demokratska u avgustu u Čikagu, u državi Ilinois. Planirana je još jedna debata, 10 septembra, a domaćin će biti televizijska mreža Ej-Bi-Si njuz (ABC News).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading