SPREČEN NOVI DRŽAVNI UDAR! Ova država je SLEDEĆA! Pronađena ogromna količina oružja, uniformi i ekstremistička literatura!

Autor:

Svet

06.07.2024

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored oružja i opreme, tokom pretresa pronađena je i ekstremistička literatura, što ukazuje na ideološku pozadinu osumnjičenih

SPREČEN NOVI DRŽAVNI UDAR! Ova država je SLEDEĆA! Pronađena ogromna količina oružja, uniformi i ekstremistička literatura!

Foto: Tanjug/AP

Prema saopštenju pres službe republičkog Državnog komiteta za nacionalnu bezbednost, prilikom pretresa mesta stanovanja i vozila osumnjičenih za pripremu državnog udara u Kirgistanu, otkriveno je ukupno 70 komada oružja, od čega 20 pištolja, 255.000 jedinica municije, 200 kompleta policijskih uniformi, 38 pancira, dva drona, toki-voki, eksploziv domaće izrade, kao i ekstremistička literatura i drugi predmeti.

Takođe, pronađena su i lična dokumenta jednog broja građana, uključujući i vojnu iskaznicu poslanika Jogorku Keneša.

Foto: Tanjug/AP

Kirgistan

Priprema državnog udara u Kirgistanu

Grupa od pet osoba je privedena pod sumnjom da su planirale državni udar u Kirgistanu. Osumnjičeni su bili deo destruktivne grupe koja je navodno planirala da silom preotme vlast organizovanjem masovnih nemira i destabilizacijom društvenopolitičke situacije u zemlji.

Pronađeno oružje i oprema predstavljaju ozbiljan dokaz o pripremi za potencijalno nasilno preuzimanje vlasti.

Otkrivena ekstremistička literatura i lični dokumenti

Pored oružja i opreme, tokom pretresa pronađena je i ekstremistička literatura, što ukazuje na ideološku pozadinu osumnjičenih.

Takođe, otkrivena su i lična dokumenta jednog broja građana, među kojima je i vojna iskaznica poslanika Jogorku Keneša.

Ovi pronalasci dodatno ukazuju na ozbiljnost situacije i potencijalne posledice koje su mogle nastupiti ukoliko planirani državni udar nije sprečen na vreme.

Foto: Tanjug/AP

Kirgistan

Reakcija državnih organa

Državni komitet za nacionalnu bezbednost Kirgistana istakao je značaj hapšenja osumnjičenih i oduzimanja oružja i opreme u sprečavanju potencijalnog državnog udara.

Ova akcija predstavlja važan korak u očuvanju stabilnosti i bezbednosti u zemlji, a nadležni organi nastaviće da prate situaciju i preduzimaju mere za očuvanje reda i mira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading